WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ROTTERDAM HERDENKT BOMBARDEMENT DOOR NATIONAAL SOCIALISTEN

ROTTERDAM- Rotterdammers staan vandaag stil bij een van de donkerste dagen uit hun geschiedenis: het bombardement van 14 mei 1940, waarbij de historische binnenstad in puin werd gelegd. De herdenking begint om 10.00 uur bij het monument aan de Statenweg, waar burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) het woord zal voeren over het ultimatum dat destijds door de Duitsers aan de stad werd gesteld.

De burgemeester zal vervolgens een krans leggen bij het monument, gelegen ter hoogte van nummer 147, het voormalige hoofdkwartier van de Nederlandse legerleiding. Deze handeling symboliseert de eerbetoon van het gemeentebestuur en alle burgers van Rotterdam aan de slachtoffers van het bombardement.

Om 13.00 uur vindt de centrale herdenking plaats op Plein 1940, bij het beeld ‘De Verwoeste Stad’ van kunstenaar Zadkine. Het beeld, dat de pijn en het verlies van de stad uitbeeldt, zal het decor vormen voor de toespraak van de burgemeester. Ook hier zal hij namens de gemeente en de burgers van Rotterdam een krans leggen, als teken van respect en herinnering aan de veerkracht van de stad en haar inwoners.

21 gedachten over “ROTTERDAM HERDENKT BOMBARDEMENT DOOR NATIONAAL SOCIALISTEN

  1. Nazi’s, een afkorting van nationaal socialisten. Uit socialisme is nooit anders dan ellende voortgekomen, onze huidige socialistische partijen zijn ook zéér intolerant naar hen die er een andere mening op na houden. Ze draaiden er ook de hand niet voor om om Pim Fortuyn te laten elimineren. Populaire scheldwoorden onder socialisten zijn o.a. ,,populist” en ,,polarisatie”. Veel socialisten blaten deze woorden na, maar ze hebben geen flauw benul wat ze betekenen. Met dat bombardement gingen ze trouwens wel erg ver he?

   1. Beter zou zijn geweest ‘”door Duitse Nationalisten’. Je vergeet even dat Pim Fortuyn een Nederlandse nationalist was die net als Adolf Hitler wat het bespelen van het volk betreft eerder in de leer was geweest bij Sociaal Democraten. Pim Fortuyn is verder door een eenling vermoord en niet door socialisten.

    1. Dat jij Pim Fortuyn durft te benoemen in je haat reacties. Die man heeft zijn leven gegeven voor het benoemen van feiten. En nu durf jij hem te vergelijken met Hitler, achterlijke eunig.
     Dat je de ruimte krijgt om dit te verkondigen is triest. Dhr Fortuyn kan zich niet verdedigen.tegen deze misselijkmakende vergelijking.
     Ga lekker met je soortgenoot en maatje Volkert v.d. Graaf van een dak springen. Zijn we ook van je alias Hoenderkamp af.

     1. Gelul: Pim Fortuyn heeft zijn leven niet gegeven voor het benoemen van wat jij noemt ‘feiten’, maar zijn leven is hem op een walgelijke manier ontnomen door een fanatieke idioot. Wat mij betreft had Pim Fortuyn dat hypocriete zooitje hier nog veel meer op stelten mogen zetten, al was het ook niet veel soeps wat hij te berde bracht.

      Lees zijn boekjes eens en dan weet je dat hij bij de PvdA vandaan kwam en dat van daar uit een baantje voor hem was geregeld bij de Erasmus universiteit. Hij draaide daar namelijk niet omheen.

  1. Groninger Internet Courant

   Pim Fortuyn was zestien jaar Stadjer

   Pim Fortuyn kwam in 1972 in Groningen wonen, naar eigen zeggen als eerste bewoner van de wijk Lewenborg. Van 1972 tot 1988 was hij als medewerker marxistische sociologie verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast doceerde hij als universitair hoofddocent sociaal-economische politiek/beleid.

 1. Onze regering heeft het Volkert wél makkelijk gemaakt hoor, ook nog een hek dat pas openging voor hulpverleners toen men er zeker van was dat Pim overleden was. En de moordenaar is ook tijdens en na zijn ,,straf” flink in de watten gelegd. Nee Hermit, het was níet één individu die deze walgelijke daad pleegde, zeker gezien het feit dat er naast de 9mm. gaten in het lichaam ook nog een 5,56 mm. (nato kaliber) gaatje in de bovenzijde van de schedel schijnt te zijn aangetroffen.

  1. @ Wallie , Het zou ook kunnen dat die idioot twee pistolen van verschillende kalibers bij zich had ………………

  2. Misdadigers worden hier veroordeeld door rechters en niet door de regering, en jouw complottheorie (‘gezien het feit’) maakt dat niet anders

   1. Die bron vreest ook voor zijn leven Leon, het zal naar buiten komen als hij overlijdt of als de boel verjaart.

 2. Er is veel meer bekend dan wat bekend is gemaakt. Hier spelen hogere machten mee, hele hoge machten. Die schoft van een v.d Graaf was gegarandeerd niet alleen.
  Je gelooft toch niet dat die griezel van een v. d. Graaf Pim heeft vermoord voor dieren zoals wordt verteld?
  De gevangenisstraf stond toch niet in verhouding met de moord?
  De waarheid zal nooit aan het licht komen zolang bepaalde heel hooggeplaatste lui nog leven.

  1. Nb . Wim Kok was ook zo’n engnek , als ie werd tegengesproken zag je gelijk heel zijn gezicht agressief worden ………..

   1. @jan
    Ik wacht nog steeds op afschaffing van dat kwartje van die engnek.
    En met mij nog vele miljoenen mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *