WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ROTTERDAM MOET NAAM ‘FEYENOORD CITY’ WIJZIGEN

ROTTERDAM- De boogde nieuwe woonwijk op Rotterdam-Zuid mag de aanduiding ‘Feyenoord City’ niet langer dragen en moet een nieuwe naam krijgen. Dit volgt op een verzoek van BVO Feyenoord, die de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas en de gemeente heeft gesommeerd de naam niet langer te gebruiken vanwege merkrechtinbreuk en de negatieve connotatie die de naam inmiddels heeft gekregen.

De gemeente Rotterdam is al in overleg met StiGam om tot een nieuwe naam te komen, maar Leefbaar Rotterdam vindt dat de mening van de bewoners van Rotterdam mee moet wegen bij de naamgeving van dit nieuwe stadsdeel. Zij stellen voor om de bewonersbetrokkenheid te vergroten door middel van een prijsvraag, zoals eerder succesvol werd gedaan bij de naamgeving van de brug van de Wilhelminapier naar Katendrecht.

Een raadsmeerderheid steunt dat idee en verzoekt het stadsbestuur om de bewoners van Rotterdam zo breed mogelijk te betrekken bij de zoektocht naar en keuze voor een nieuwe naam voor Feyenoord City. Uiterlijk 1 oktober moet duidelijk zijn hoe dit wordt aangepakt.

Eén gedachte over “ROTTERDAM MOET NAAM ‘FEYENOORD CITY’ WIJZIGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *