WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ROTTERDAM TELT 14 NIEUWE FLATS VOOR OUDEREN

ROTTERDAM- Met de toevoeging van 14 nieuwe Thuisplusflats komt het totale aantal van deze flats in Rotterdam nu op 20. Thuisplusflats zijn speciaal ontworpen voor vitale Rotterdammers van 55 jaar en ouder, evenals voor 55+’ers met een lichte tot matige zorgvraag.

De nieuwe flats zijn verspreid over verschillende wijken van de stad, waaronder Prins Alexander, Noord, Kralingen-Crooswijk, Hillegersberg, IJsselmonde, Charlois en Hoogvliet. Naast de reeds gerealiseerde Thuisplusflats zijn er ook nieuwe complexen in aanbouw waar wonen en zorg samenkomen.

De gemeente Rotterdam startte in 2021 met het Thuisplusflats-project, een woonvorm voor ouderen in bestaande bouw. Hierbij werkt de gemeente samen met woningcorporaties, zorg- en welzijnsorganisaties. De Thuisplusflat biedt niet alleen zorg dichtbij, maar ook veel sociale contacten doordat ouderen dicht bij elkaar wonen en elkaar gemakkelijk kunnen vinden. Hierdoor kunnen bewoners langer zelfstandig blijven wonen door wonen te combineren met zorg en activiteiten. In de Thuisplusflats kunnen bewoners ook samen eten in het restaurant, waar buurtbewoners eveneens welkom zijn.

Eén gedachte over “ROTTERDAM TELT 14 NIEUWE FLATS VOOR OUDEREN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *