WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ROTTERDAM VERBIEDT ORANJESUPPORTERS BIJ HOFPLEINFONTEIN

ROTTERDAM- Gisteravond was het voor Oranjesupporters verboden om een duik te nemen in de Hofpleinfontein. De politie was massaal aanwezig om mensen uit de buurt te houden. Dit besluit volgde op de overwinning van Oranje tegen Turkije in de kwartfinale van het EK, die gisteravond plaatsvond.

De afsluiting van het Hofplein was volgens de autoriteiten noodzakelijk om ruimte te geven aan feestende fans. Vanaf 22.30 uur was het gebied verboden voor auto’s en trams. Opmerkelijk is dat er eerder deze week geen beperkingen waren voor Turkse supporters om bij de fontein de overwinningen van hun nationale elftal te vieren.

Rotterdam is volop aan het experimenteren met het concept van 15 minutensteden, een idee afkomstig van het World Economic Forum (WEF). Dit concept houdt in dat mensen binnen 15 minuten alles kunnen bereiken wat ze nodig hebben en alleen met de juiste QR-code hun wijk mogen verlaten.

In het centrum van Rotterdam zijn meer geplande avond- en nachtafsluitingen voor gemotoriseerd verkeer, zogenaamd om de binnenstad ‘veiliger en leefbaarder’ te maken. Deze afsluitingen gelden tot 30 september, van donderdag tot en met zaterdag tussen 20.00 uur en 05.00 uur, en op zondag tussen 20.00 uur en 03.00 uur. De afsluitingen betreffen de Aert van Nesstraat, de Meent, de Kruiskade, het Schouwburgplein, de Witte de Withstraat en de Rhijnspoorkade.

2 gedachten over “ROTTERDAM VERBIEDT ORANJESUPPORTERS BIJ HOFPLEINFONTEIN

  1. Sluit centrum af voor WEF politici.
    Mensen zouden in jaren 70 en 80 massaal dit niet gepikt hebben, maar omdat ieder bezig is met hun fakebook tijdlijn en navelstaren komt de Schwabistische elite heel erg ver met hun plannen….terwijl het onder onze ogen uitgerold wordt….nu weer piepjes van ‘slimme’ rijhulpsystemen in jouw auto…voor ‘jouw veiligheid’…nu nog piepje bij 1 km te snel (!!!!), straks gewoon deactivatie auto en uiteindelijk zelfrijdverbod wat de ultieme onderdrukkingsvorm wordt!

  2. De tweede alinea van dit artikel zegt toch genoeg? Het is een beschermde diersoort die dus wél in de fontein mag duiken, die dus wél in de lucht mag schieten, die dus wél nodeloos mogen toeteren,en verzin nog maar een paar priveleges.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *