WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ROTTERDAM WIL HANGJEUGD VERJAGEN MET ROZE FLIKKERLAMPEN

ROTTERDAM- Wethouder Robert Simons (Leefbaar Rotterdam) wil een proef houden met het verjagen van hangjeugd door op verschillende hangplekken harde zware klassieke muziek te draaien en bij positieve resultaten deze methode verder uit te rollen naar andere overlastplekken. Ook wordt onderzocht of fellere verlichting en sterk flikkerend en roze licht kan helpen tegen overlast op plekken waar bewoners erom vragen, zoals bij de Nesserdijk, Hofdijk en de Nieuwe Ommoordseweg.

De gemeenteraad wil, voordat er specifieke acties of maatregelen worden genomen, dat de overlastplekken goed worden onderzocht. Er moet een breed geconstateerde overlastsituatie zijn. Vervolgens moet worden bezien of er geld is voor genoemde aanpassingen. De wijkmanager moet eerst met bewoners in overleg om dit helder te krijgen en noodzakelijke acties in te zetten. Hierbij worden ook de wijkraden betrokken.

Vanuit de raad wordt opgemerkt dat sterk flikkerend licht gevolgen kan hebben voor mensen met epilepsie. ‘Fellere verlichting is ook niet overal toegestaan. Er dient altijd gekeken te worden naar de Flora- en Faunawetgeving. Daarom zijn paden in Stadsparken bijvoorbeeld ook niet overal verlicht. Daarnaast wil je ook geen overlast veroorzaken voor bewoners. Tevens zorgt fellere verlichting op een bepaalde locatie ervoor dat de directe omgeving donkerder ervaren wordt’, aldus Rotterdamse volksvertegenwoordigers in een reactie.

4 gedachten over “ROTTERDAM WIL HANGJEUGD VERJAGEN MET ROZE FLIKKERLAMPEN

    1. Wij hadden nooit tijd om rond te hangen. Huiswerk doen, sporten en hobby’s. We kwamen tijd te kort. Hoezo rondhangen. Recentelijk bleek dat de helft van wat van de lagere school komt niet eens een voldoende scoort betreffende lezen en schrijven. De helft! En wat betreft examens van middelbaar onderwijs lees ik voortdurend dat de normen naar beneden bijgesteld worden. Tijdens de corona epidemie bleek dat als het jonge spul thuis moet blijven ze al snel “psychisch kapot” zijn. Zie je allemaal van die verwende jankmuiltjes op tv. Meer discipline op school en invoering dienstplicht zijn misschien zo gek nog niet. Hoeven ze niet meer rond te hangen en kan het achterlijke plan van de roze flikkerlampjes de prullenbak in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *