WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘ROTTERDAMSE BOUWSECTOR ONDER DRUK’

ROTTERDAM- De VVD in de Rotterdamse gemeenteraad heeft opnieuw zorgen geuit over de afname van bouwvergunningen in de stad. Raadslid Diederik van Dommelen (VVD) vindt dat Rotterdammers dringend behoefte hebben aan nieuwe woningen en roept het college op om de bouwproductie te verhogen.

In eerdere antwoorden gaf de wethouder aan dat economische tegenwind, zoals stijgende bouwkosten en arbeidsschaarste, de belangrijkste oorzaken zijn voor de afname van bouwvergunningen, maar in recente debatten werd vooral het gebrek aan capaciteit bij de gemeente als reden genoemd.

De VVD vraagt zich af in hoeverre de wethouder het eens is met de voorspelling van het CBS dat de bouw verder zal krimpen en wat dit betekent voor de bouwambities van Rotterdam? Daarnaast willen de liberalen weten wat andere steden anders doen waardoor zij meer woningen in de pijplijn hebben en of de wethouder bereid is hierover in gesprek te gaan met deze steden?

Verder is de VVD benieuwd naar de verhouding tussen de verschillende oorzaken voor de tegenwind in de bouw en welke oorzaken de grootste rol spelen. Ze vragen zich af of de wethouder de geluiden vanuit marktpartijen herkent dat vooral het gebrek aan capaciteit bij de gemeente de bouwprojecten vertraagt. Indien dit het geval is, pleit de VVD voor een heroverweging van de rol van stadsontwikkeling bij bouwprojecten.

Tot slot vraagt de VVD of de wethouder met gepaste vaart en inzet aan de slag gaat met de maatregelen uit de motie ‘Stadsontwikkeling en marktpartijen samen aan de tekentafel’ om het maximale uit de beperkte capaciteit te halen en zoveel mogelijk te bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *