WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ROTTERDAMSE MARKTHAL NIET LANGER AAN ZIJDEN DRAAD

ROTTERDAM- De Markthal in het centrum van Rotterdam kampt niet meer met leegstand. AIle units zijn verhuurd en de komende maanden worden de laatste units in gebruik genomen. Daardoor is er geen noodzaak tot directe aanpassing van het originele concept. Daarnaast blijkt er binnen de geldende bestemming nog mogelijkheden te zijn voor een andere invulling, zoals aan detailhandel ondergeschikte horeca. Dat alles laat het stadsbestuur Rotterdam weten aan de gemeenteraad.

Na de lockdown in januari en februari 2022 (op basis van de hoax) zijn de bezoekersaantallen hersteld. In 2022 zou de Markthal ruim 7 miljoen keer zijn bezocht. Verwachting voor 2023 is om boven de 8 miljoen bezoeken te komen. Daarmee is de Markthal een van de drukstbezochte locaties van Rotterdam. ‘Zowel de toerist als de kantoorwerknemers als de lokale bezoekers komen weer naar de Markthal’, zegt men op de Coolsingel.

Onderwerp van gesprek tussen de gemeente en de eigenaar van de Markthal (de Franse vastgoedbelegger Klépierre) is nog de mate waarin ruimte geboden moet worden aan andere concepten dan ‘versmarkt’. De gemeente is bereid ruimte te bieden voor andere concepten, maar alleen op basis van een solide toekomstplan.

Eén gedachte over “ROTTERDAMSE MARKTHAL NIET LANGER AAN ZIJDEN DRAAD

  1. Beste schrijver,

    Ik ben benieuwd waar de bezoekers aantallen op zijn gebaseerd. Hoe en wie verzamelen deze gegevens, kloppen ze ook echt? 7 miljoen bezoekers in 2022?
    Kunt u hier iets meer over zeggen?
    Bij voorbaat dank voor ue antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *