WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

RUIM 1200 WAARNEMINGEN VIA CAMERATOEZICHT VLAARDINGEN CENTRUM

VLAARDINGEN-  In de afgelopen 2,5 jaar zijn ruim twaalfhonderd waarnemingen gedaan door de politie aan de hand van de beelden van de aanwezige camera’s in het centrum van Vlaardingen. In ruim 90% van die gevallen is er ook vanuit de politie inzet gepleegd op basis van deze beelden.

Bij de invoering van het cameratoezicht in december 2010 heeft de gemeenteraad bepaalt dat deze voor de duur van 8 jaar geldt. In het najaar wordt een nieuw besluit genomen over de eventuele voortzetting van het cameratoezicht. Dan volgt een uitgebreide evaluatie met een nadere analyse over het toezicht in de jaren 2010-2018.

Na de invoering van het cameratoezicht centrum zou de gemeenteraad met regelmaat worden voorzien van evaluaties. De meest recente dateert uit  2015. In dat jaar is een raadsbrede delegatie van de gemeenteraad ook te gast geweest in het toenmalige uitkijkcentrum cameratoezicht in Rotterdam.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *