WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHAKELKLAS OEKRAÏNERS VOORLOPIG NIET NAAR BACHPLEIN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er gaat voorlopig een streep door de verhuizing van de internationale schakelklassen (ISK) voor onderwijs aan Oekraïense jongeren in Schiedam. De ISK is nu gevestigd in een deel van de schoolwoningen aan de Stockholm in Sveapark, maar zou verplaatst worden naar een tijdelijk gebouw op het Bachplein in Groenoord.

De verhuizing gaat echter niet door, omdat de gemeente nog wacht op offertes voor de bouw van het tijdelijke gebouw en op de resultaten van een omgevingstoets. Deze toets moet uitwijzen of het Bachplein geschikt is voor de huisvesting van de ISK en of er geen negatieve gevolgen zijn voor de omwonenden en het milieu. De gemeente hoopt dat de verhuizing alsnog kan plaatsvinden voor het einde van dit jaar, maar is ook afhankelijk van de beschikbaarheid van materialen en leveranciers.

De gemeente heeft de omwonenden van de schoolwoningen aan de Stockholm op de hoogte gesteld van het uitstel. De schoolwoningen zullen tot nader bericht gebruikt worden voor het onderwijs aan maximaal 60 Oekraïense leerlingen. De gemeente vraagt begrip voor deze situatie en zal alle betrokkenen op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen.

Een ISK is een speciale vorm van onderwijs voor jongeren die nog niet voldoende Nederlands spreken om naar het reguliere voortgezet onderwijs te gaan.

2 gedachten over “SCHAKELKLAS OEKRAÏNERS VOORLOPIG NIET NAAR BACHPLEIN SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *