WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM NIET BEKEND MET KLACHTEN VERLICHTING

SCHIEDAM- Er is de gemeente Schiedam niets bekend over klachten rond de verlichting op de Ringvaart in de wijk Spaland. Door de nieuwe LED-verlichting zou het aantal auto-inbraken fors zijn toegenomen, lieten bewoners vorige week weten. In een reactie op het bericht meldt een woordvoerder vanuit het stadskantoor: ‘Bij ons zijn geen klachten bekend. Ook vanuit het wijkoverleg zijn geen klachten over de verlichting binnengekomen’.

Om zeker te zijn is door de woordvoerder geïnformeerd of er het afgelopen halfjaar, en zelfs nog iets langer, klachten over de verlichting op de Ringvaart zijn binnengekomen. Buurtbewoners beweren met de Verenging van Eigenaren van het Windascomplex te hebben aangedrongen bij de gemeente op maatregelen rond de straatverlichting.

Door de nieuwe LED-verlichting aan de Ringvaart zien dieven kans ongemerkt de navigatie uit het dashboardkastje te slopen van geparkeerde auto’s, zo liet een van de eigenaren weten. Bij één bewoner zou in iets meer dan een halfjaar tijd ’s nachts tot drie maal toe zijn ingebroken in zijn auto. Bij dezelfde familie werd onlangs ook een auto gestolen die voor de deur stond geparkeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *