WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM BESTUDEERT NOODOPVANG

De opvang van grote groepen irreguliere migranten die een beroep doen op de asielprocedure in Nederland staat onder druk. Naast meerdere grote vechtpartijen binnen de opvang komen er ook steeds meer klachten van de ‘vluchtelingen’ over de kwaliteit van de locaties: Te koud, slechte hygiëne, beroerde maaltijden, geen tv op de kamers en geen eigen koelkast. De opvang gaat Nederland dit jaar meer dan 1 miljard euro kosten. Dat blijkt uit de begrotingen van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie. In 2016 gaat het om vele honderden miljoenen euro's extra. Deze bedragen gaan direct af van het geld voor ontwikkelingshulp, een post waar tot voorkort niet drastische op mocht worden bezuinigd, omdat dit inhumaan zou zijn en de allerarmste op de wereld zou benadelen.
De opvang van grote groepen irreguliere migranten die een beroep doen op de asielprocedure in Nederland staat onder druk. Naast meerdere grote vechtpartijen binnen de opvang komen er ook steeds meer klachten van de ‘vluchtelingen’ over de kwaliteit van de locaties: Te koud, slechte hygiëne, beroerde maaltijden, geen tv op de kamers en geen eigen koelkast. De opvang gaat Nederland dit jaar meer dan 1 miljard euro kosten. Dat blijkt uit de begrotingen van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie. In 2016 gaat het om vele honderden miljoenen euro’s extra. Deze bedragen gaan direct af van het geld voor ontwikkelingshulp. Tot voor kort waren bezuinigingen op deze post taboe, omdat dit inhumaan zou zijn en de allerarmste op de wereld zou benadelen.

SCHIEDAM- Burgemeester Cor Lamers (CDA) zegt veel bereidheid aan te treffen bij vrijwilligers en professionals voor de opvang van irreguliere migranten in Schiedam. Dat heeft Lamers opgemaakt uit de gesprekken die hij tot nu toe achter gesloten deuren heeft gevoerd met diverse organisaties in Schiedam.

Inmiddels ligt er een verzoek van het COA -niet bij Schiedam, maar bij de regio Rotterdam Rijnmond- voor noodopvanglocaties. Dat verzoek wordt op dit moment ‘zorgvuldig bestudeerd’, aldus Lamers. Hij heeft de gemeenteraad meegedeeld daar binnen een paar weken op terug te komen.

Lamers heeft de gemeenteraad tegelijk laten weten nu nog niet uitgebreid in te gaan op ontwikkelingen rond de mogelijke opvang van ‘vluchtelingen’: “Wel is het zo dat wij als college, zoals wij dat een paar weken geleden hebben aangekondigd, ons oriënteren op de mogelijkheden en onmogelijkheden die er in Schiedam zijn om lang- of kortdurend een vorm van opvang te realiseren. Daarvoor zijn we op een zorgvuldig, maar heel terughoudende wijze met elkaar en met de stad in gesprek”.

3 gedachten over “SCHIEDAM BESTUDEERT NOODOPVANG

  1. Als het leven van jou en je gezin in gevaar zijn ben je geen emigrant maar een vluchteling, als je echt in gevaar ben laat je je familie niet achter in oorlogsgebied. Als vluchteling ben je hier welkom maar niet als immigrant, die denkt recht op alles te hebben.

    1. Nee hoor!. Pas wanneer je door de IND bent erkend ben je vluchteling. Erkende vluchtelingen bestaan dus niet! Wat hier binnenkomt is migrant. Die vluchtelingenstatus moet eerst worden bewezen. Zodra ze in de opvang van het COA zitten zijn het asielzoekers. Een aantal wordt daarna vluchteling en een ander deel illegaal. En zie ze dan nog maar eens weg te krijgen!!

  2. We zijn bezig met de ondergang van West -Europa . Hoe humaan politiek Europa ook wil zijn , extreme islam hou je niet buiten de deur . Hoe meer gelukzoekers , je binnen haalt , hoe meer extremistische moslims Europa binnenstromen . Politiek Europa met name De EU kiest voor de ondergang voor Europa!!Hoeveel onschuldige slachtoffer moeten er nog vallen , door islam extremisten?
    Vluchtelingen moeten allemaal (sorry helaas, geen onderscheid meer) zo snel mogelijk terug naar veilige moslimlanden , begin bij wijze vandaag er nog mee .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *