WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM BLIJ MET 54.000 NIEUWE WONINGEN IN REGIO ROTTERDAM

SCHIEDAM- Wethouder Fahid Minhas (VVD) spreekt van ‘een mijlpaal voor onze regio’. Samen met gemeenten, corporaties en de Provincie Zuid- Holland zijn afspraken getekend om heel veel huizen bij te bouwen. ‘In Schiedam gaan we voor een goede balans in onze woningvoorraad en het toevoegen van heel veel kwaliteit’, laat Minhas weten.

Veertien gemeenten van het Samenwerkingsverband Wonen maken zich samen sterk om het aantal woningen in de regio Rotterdam met 54.000 uit te breiden.  De gemeenten en de woningcorporaties zetten zich ook in voor een betere balans van het woningaanbod in de regio. Zo wordt de sociale woningvoorraad beter verspreid.

De regionale doelen zijn vastgesteld en de afspraken laten zien welke bijdrage iedere gemeente daaraan levert.  In de periode tot 2030 worden zo voldoende woningen gerealiseerd.

Gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, Adri Bom-Lemstra (CDA) is blij met dit akkoord en de goede samenwerking tussen de gemeenten en de provincie Zuid Holland. “ Doordat het woningbouwprogramma nu op regionale schaal wordt afgestemd, worden vraag en aanbod meer in balans gebracht en zorgen we voor de juiste woning op de juiste plek. Laten we nu vooral werk maken van het daadwerkelijk realiseren ervan.”

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Eén gedachte over “SCHIEDAM BLIJ MET 54.000 NIEUWE WONINGEN IN REGIO ROTTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *