WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM DOET AANGIFTE VAN OVERSCHILDEREN REGENBOOGZEBRA

SCHIEDAM- Het college van burgemeester en wethouders van Schiedam is niet blij met de actie van een of meerdere onbekende(n) die een gedeelte van het Land van Belofte hebben overgeschilderd met witte verf. Het gaat om een stuk grond dat was beschilderd met de kleuren van de regenboog. De gemeente heeft aangifte gedaan van vernieling en wil de dader(s) opsporen en aansprakelijk stellen voor wat wordt genoemd ‘de schade’.

Dit is niet de eerste keer dat een regenbooguiting in Nederland wordt overschilderd. Eerder gebeurde dit ook al in Amsterdam, waar in 2017 een zogeheten regenboogzebrapad bij het Homomonument op de Westermarkt werd overschilderd met zwarte verf. De dader was een 38-jarige man, die werd veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur en een schadevergoeding van 780 euro. In Almere is in 2016 het regenboogzebrapad bij het stadhuis overschilderd met witte verf. De dader was een 24-jarige man, die werd aangehouden en de schoonmaakkosten moest betalen.

Regenboogzebrapaden zijn geen wettelijk erkende zebrapaden, omdat ze niet voldoen aan de eisen van witte strepen en een verkeersbord (voetgangersoversteekplaats). Dit kan leiden tot verwarring en gevaar voor weggebruikers en voetgangers, die niet weten of ze voorrang hebben of niet. Bovendien kunnen regenbooguitingen in strijd zijn met het straatbeeld of de esthetiek van een gebied, wat tot bezwaren kan leiden van omwonenden of andere belanghebbenden.

Eén gedachte over “SCHIEDAM DOET AANGIFTE VAN OVERSCHILDEREN REGENBOOGZEBRA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *