WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM GAAT VOOR REGIONALE SAMENWERKING ZORG

SCHIEDAM- Wethouder Petra Zwang (PvdA) heeft namens de gemeente Schiedam haar handtekening gezet onder het Ambitie Regionaal Integraal Gezondheidsakkoord (RIGA), een gezamenlijke stap voor de regio Westland-Schieland-Delfland. Het akkoord staat voor samenwerking tussen verschillende domeinen om zorg en ondersteuning toegankelijk te maken voor iedereen die het nodig heeft.

Om deze ambitie te verwezenlijken, zijn vijf programmalijnen opgezet en uitgewerkt:

Gezond leven focust op het verbeteren van gezondheid en het bieden van gelijke kansen. Voor inwoners in een kwetsbare situatie worden oplossingen gezocht voor een betere leefomgeving. Er is speciale aandacht voor ouderen om hun welzijn en gezondheid te verhogen. Acute Zorg zorgt voor snelle en kwalitatieve hulp wanneer nodig. En met Digitalisering wordt technologie ingezet om de zorgverlening te verbeteren.

Het Regioplan IZA WSD dient als een blauwdruk voor verdere ontwikkeling van projectplannen. De gemeente Vlaardingen heeft, namens de waterweggemeenten, een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning om deze plannen te realiseren. Hoewel het mandaatbesluit en de samenwerkingsovereenkomst zijn vastgesteld, moeten de financiële implicaties van individuele projecten nog worden afgestemd en goedgekeurd.

Eén gedachte over “SCHIEDAM GAAT VOOR REGIONALE SAMENWERKING ZORG

  1. Zwang heeft het nog altijd over ‘ pandemie’ . Niet echt een aanbeveling om aan zo’ n iemand de volksgezondheid toe te vertrouwen.😡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *