WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM HEEFT AZC TE DANKEN AAN ABOUTALEB

SCHIEDAM- De Schiedamse burgemeester Cor Lamers (CDA) neemt het op voor zijn Rotterdamse collega Ahmed Aboutaleb (PvdA) waar het gaat om het aanleggen van de diverse Asielzoekerscentra, waaronder een in Schiedam. Als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) zou Aboutaleb door het demissionair kabinet voor het blok zijn geplaatst, zo laat Lamers weten in antwoord op vragen naar het Azc door de OuderenPartij Schiedam.

Lamers: ‘Oorspronkelijk is bij de provinciale regietafel gesproken over de vrijwillige opvang van asielzoekers. Hierbij bleek dat er onvoldoende opvang vanuit de regio werd aangeboden. Dit was voor de staatssecretaris en de minister de aanleiding om de regio een aanwijzing te geven. Die is aan alle burgemeesters bekend gemaakt. Dit leidde ertoe dat op 20 december 2021, de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA), als de voorzitter VRR, een dringend beroep heeft gedaan op onze medewerking in verband met de noodsituatie waarin we ons bevinden.’

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) kon, naar eigen zeggen, de druk op de opvang van asielzoekers niet meer aan. Daarom heeft het Rijk vier gemeenten en de VRR aangewezen om circa 2.000 noodopvangplekken te realiseren voor circa vier maanden. Een aantal regiogemeenten heeft in november al meegewerkt aan het beschikbaar stellen van extra opvangplekken naar aanleiding van een oproep van de Commissaris van de Koning. Dit bleek onvoldoende. Daarom heeft het Rijk gekozen voor het instrument van de aanwijzing aan drie gemeenten en aan de regio (deze aanwijzing was geadresseerd aan Aboutaleb, als voorzitter van de VRR) voor het inrichten van 500 noodopvangplekken voor asielzoekers in onze regio.

3 gedachten over “SCHIEDAM HEEFT AZC TE DANKEN AAN ABOUTALEB

  1. We hebben al die klote AZC’s niet aan één burgemeester te danken maar aan onszelf. Wegblijven bij verkiezingen of links stemmen geeft deze terroristen wereldwijd vrij spel. Niet stemmen = niet zeiken.

    1. Je hebt gelijk. Wel een belangrijke kanttekening:
      Aboutaleb is niet democratisch gekozen en van een partij die al een decennium verliest bij elke verkiezing. Ook Lamers is niet gekozen en ook van zo’n verliezende partij. En dan toch zulke beslissingen kunnen nemen…

      Maar nadenken bij verkiezingen is gewenst en zeker THUIS BLIJVEN voor al die kiezers die het eigenlijk allemaal niet zo goed begrijpen (‘Ja Rutte doet het toch best goed in deze crises’. ZUCHT!) Verpest het niet voor een ander! Dit land kan prima zonder jouw stem! (En zonder PvdA, CDA, VVD, D66, GroenLinks, ChristenUnie etc.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *