WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘SCHIEDAM HEET VOORTAAN OOST-VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- De fractie van ONS.Vlaardingen heeft een persbericht verspreid met de volgende inhoud:

‘Door een zeer geheime extra besloten raadsvergadering op 30 maart 2023 met het onderwerp ‘gemeentelijke herindelingen en bestuurlijke vernieuwingen, een evaluatie van 750 jaar stadsrechten’ bestaat Schiedam niet langer. ONS.Vlaardingen diende een amendement in om de stadsrechten aan te passen en Schiedam toe te voegen bij Vlaardingen en te hernoemen naar ‘Oost-Vlaardingen.’

Dit voorstel werd unaniem aangenomen. Diezelfde dag is direct het welkomsbord aangepast en wappert de Vlaardingse vlag trots van het Delta Hotel tot de Nolet Stokerij.

ONS.Vlaardingen wilde ook Maassluis betrekken in deze overnamedeal, dit voorstel moest helaas worden afgedaan met een ‘onderzoeksmotie’ want veel ambtenaren wisten nog niet waar Maassluis lag op de kaart.

Nu Vlaardingen 750 stadsrechten viert is het fijn om een nog groter feest te organiseren. De gehele algemene reserve van de voormalige gemeente Schiedam zal worden toegepast voor de festiviteiten en inwoners van Vlaardingen te compenseren voor de hoge energiekosten. Daarnaast zal er voor Vlaardingers die op bezoek zijn in Oost-Vlaardingen gratis ‘gemeentepils’ worden geschonken in de horeca.

Ook zijn er geruchten dat Ketel 1 binnenkort de productie van Schelvispekel zal overnemen. Daarnaast zal het Fonds Schiedam Vlaardingen worden hernoemd naar VOC, Verenigde Oost-Vlaardingse Compagnie.

Hieronder de reactie van Frans Hoogendijk, fractievoorzitter ONS.Vlaardingen, over de plotselinge gebeurtenissen;

“Wij zijn blij en trots om de nieuwe Vlaardingers welkom te heten. Het was een pittig debat waarbij uiteindelijk iedereen achter het voorstel ging staan. De doorslag gaf het feit dat Vlaardingen tenslotte 2 jaar eerder haar stadsrechten heeft gekregen, zo kun je zien; Haringkoppen zijn net wat ouder en wijzer dan die Jeneverneuzen. Ik kan het weten!”

Wij roepen de nieuwe stad van ruim 150.000 inwoners de ontwikkelingen te volgen via https://www.facebook.com/OnzeNieuweStad

13 gedachten over “‘SCHIEDAM HEET VOORTAAN OOST-VLAARDINGEN’

  1. Goh, en ik ben juist van Schiedam naar Vlaardingen verhuisd omdat alles daar plm. zo’n 15 jaar later gebeurt dan in Schiedam.Ik hoop dat dat zo blijft. Dat van Maassluis begrijp ik, ze hebben daar onlangs een Schiedamse missionaris opgegeten.

  2. Wat een slechte 1 aprilgrap zeg! Hier trapt niemand in en hier kan ook niemand om lachen. Zó flauw! En nog zonde van de centen ook. Ik ga mij bijna schamen dat ik een Vlaardingse ben…
    Groetjes van Janet uit Schiedam.

  3. Haha, Janet uut Scyedam is een Flardinga??? En schaamt zich bijna? Wat een stel azijnzeikers hebben op dit bericht gereageerd. Alleen om Jannes en Hans kun je lachen.

  4. Altijd al geweten dat er in Schiedam alleen maar azijnzeikers wonen, ik hoop nog steeds dat Schiedam bij Rotterdam wordt gevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *