WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM HELPT GEDUPEERDEN TOESLAGENAFFAIRE TOT 2025

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam heeft bekendgemaakt dat de hulp aan de ouders en kinderen die getroffen zijn door de toeslagenaffaire wordt voortgezet tot en met 2025. Ouders die denken dat zij mogelijk gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire, kunnen zich tot en met 31 december 2023 aanmelden bij de Uitvoeringorganisatie Herstel Toeslagen (UHT). De UHT is een speciale organisatie die is opgericht om de gedupeerde ouders te helpen en te beoordelen of zij in aanmerking komen voor een vergoeding. De UHT zal de aanmeldingen van de ouders integraal beoordelen en behandelen tot in 2025.

De toeslagenaffaire is een schandaal waarbij duizenden ouders onterecht werden beschuldigd van fraude met de kinderopvangtoeslag en daardoor in grote financiële en sociale problemen kwamen. De overheid heeft toegezegd dat deze ouders recht hebben op een compensatie en een herstel van hun situatie. De gemeente ondersteunt de gedupeerde ouders ook op lokaal niveau en biedt onder andere hulp bij het invullen van formulieren, het aanvragen van voorzieningen, het oplossen van schulden, het vinden van werk of het verbeteren van de woonsituatie. De gemeente heeft hiervoor een speciaal team samengesteld dat bestaat uit medewerkers van verschillende afdelingen, zoals het Sociaal Wijkteam, Werk & Inkomen, Schuldhulpverlening en Woonplus.

De toeslagenaffaire heeft niet alleen gevolgen gehad voor de ouders, maar ook voor hun kinderen en jongeren. Zij hebben vaak te maken gehad met stress, armoede, verhuizingen, schoolwisselingen of andere problemen. Om deze kinderen en jongeren te steunen, heeft de overheid de kindregeling in het leven geroepen. De kindregeling is een herstelregeling die bedoeld is om de kinderen en jongeren te helpen op verschillende gebieden, zoals onderwijs, sport, cultuur, gezondheid of vrije tijd. De meeste kinderen en jongeren die bekend zijn bij de Belastingdienst hebben vanuit hen bericht ontvangen over de kindregeling.

De gemeente Schiedam heeft in kaart gebracht wat de hulpvraag is van de gedupeerde ouders en kinderen in Schiedam. Uit een analyse blijkt dat 70% van de hulpvraag bestaat uit materiële zaken, zoals woninginrichting of huishoudelijke apparaten. Daarnaast heeft 10% van de hulpvraag betrekking op gezondheid, zoals tandartsbezoek of psychologische hulp. Verder heeft 10% van de hulpvraag te maken met scholing, vooral met betrekking tot schoolkosten voor regulier onderwijs. Tot slot heeft 10% van de hulpvraag betrekking op overige zaken, zoals juridische bijstand of vervoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *