WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM HOUDT CAMERA’S TEGEN VRACHTVERKEER HAVENDIJK

SCHIEDAM- De camerahandhaving op de Havendijk in Schiedam-Gorzen blijft ook na de herinrichting. Het stadsbestuur heeft dat besloten. Met de definitieve camera’s blijft handhaving van het nachtelijk vrachtverkeerverbod mogelijk.

Vrachtauto’s mogen sinds 2017 niet meer ’s nachts over de Havendijk rijden. Toch blijkt niet iedereen zich daaraan te houden. Daarom heeft de gemeente Schiedam vorig jaar camera’s geplaatst .

Het vrachtwagenverbod op de Havendijk geldt iedere dag van 23.00 tot 07.00 uur. Uit een telling blijkt dat het vrachtwagenverbod dagelijks meerdere keren werd overtreden. Dat zet de leefbaarheid op de Havendijk onder druk.

De gemeente heeft gezocht naar slimme manieren om het verbod te handhaven en zo het aantal overtredingen en de overlast die ze veroorzaken terug te dringen. In augustus vorig jaar zijn twee camera’s geïnstalleerd op de Havendijk tussen de Havenstraat en de Jachthavenlaan. Daarmee kan het vrachtwagenverbod in beide richtingen worden gehandhaafd. De camera’s maken geen bewegende beelden, maar scannen alleen de kentekens van vrachtwagens die ‘s nachts over de Havendijk rijden als het verbod geldt. Borden geven aan dat er cameracontrole is.

In de eerste maand kregen eigenaren van vrachtwagens bij een overtreding nog een waarschuwingsbrief van de gemeente. Daarna kon de eigenaar van de vrachtwagen na een overtreding via het CJIB een bekeuring verwachten van 95 euro plus 9 euro administratiekosten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *