WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM KRIJGT BIOSCOOP

SCHIEDAM- Er liggen vergevorderde plannen voor de bouw van een bioscoop in het gebied tussen de ’s-Gravelandseweg en de Schie (Schieveste 5). De bioscoop wordt geëxploiteerd onder de naam Euroscoop en wordt voorzien van 12 zalen met in totaal zo’n 2.600 stoelen.
DSC00025

Het college van Schiedam heeft overeenstemming bereikt met Argos Project Management B.V. over de bouw en exploitatie van de bioscoop, horeca en aanvullende functies. Het stadsbestuur denkt dat het plan leidt tot nieuwe banen in Schiedam.

Begin jaren ’90 sloot het Schiedamse Passage Theater dat tot dan toe een bioscoopfunctie vervulde. In 2005 werden plannen ontvouwd voor de bouw van een Urban Entertainment Center met bioscoop op de locatie Schieveste. In buurgemeente Vlaardingen is eind 2012 een bioscoop opgeleverd aan het Veerplein. In Rotterdam heeft het Pathé-concern twee bioscoopcomplexen. De Cinema bioscoop aan de Westblaak wordt al een aantal jaren met sluiting bedreigd.

Het onderwerp van de Schiedamse bioscoop wordt op 14 oktober besproken in de raadscommissie en op 28 oktober in de gemeenteraad.