WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM NEEMT APP OVER VAN EINDHOVEN

Waar in de stad zijn ratten gesignaleerd? Via de nieuwe app is precies te zien hoeveel meldingen zijn gedaan en vanuit welke buurt.
Waar in de stad zijn ratten gesignaleerd? Via de nieuwe app is precies te zien hoeveel meldingen zijn gedaan en vanuit welke buurt.

SCHIEDAM- Met behulp van de app ‘Ken onze wijk’ kunnen Schiedammers nu precies zien waar zich welke knelpunten in de buitenruimte voordoen. Waar worden meldingen gedaan over bijvoorbeeld ongedierte, ondeugdelijke bestrating of het illegale storten van afval? Alle beschikbare data wordt gebruikt om dit met de nieuwe app voor iedereen inzichtelijk te maken.

Schiedam had al langer de wens te kunnen beschikken over goede stuurinformatie. Toen iemand van de gemeente Eindhoven in Schiedam een lezing gaf over de ontwikkeling van een app met gebruik van Big Data, was Schiedam direct enthousiast. Na een traject van bijna een jaar is de app nu online en voor iedereen toegankelijk op de website van de gemeente Schiedam.

De gemeente Eindhoven had samengewerkt met de TU Eindhoven om te zien hoe Big Data gebruikt kan worden ten behoeve van gemeente en burgers. Enkele studenten hadden als eindexamenproject een app ontwikkeld om meldingen buitenruimte op een goede manier te presenteren.

 

Voor Schiedam dient deze werkwijze als startpunt voor het gebruik van nog meer data. Schiedam heeft de app voor een jaar ‘gekocht’. De gemeente levert maandelijks een overzicht van alle buitenruimtemeldingen. Deze worden door de leverancier ingelezen. De kosten bedragen 6000,- euro per jaar.

Meer weten? Klik HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *