WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM ORGANISEERT SERIOUS AMBTENAAR 4

SCHIEDAM- Ambtenaren van de gemeente Schiedam gaan zich voor de vierde keer inzetten voor Serious Request van radiozender 3FM. De Serious Ambtenaren schenken de opbrengst aan hetzelfde doel, dat eind dit jaar ook centraal staat bij Serious Request, namelijk aandacht voor meisjes en vrouwen die het slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

Schiedam wijst met trots naar eerdere edities van Serious Ambtenaar. Zo was de eindstand van SA 3 vorig jaar een bedrag van € 370.135,-. Voor komend jaar liggen de ambities nog hoger en ligt het streefbedrag op € 500.000,-.

Ondertussen zwelt ook elk jaar de kritiek op de actie van de publieke radiozender aan. Zo beoordeelde de jongerenorganisatie van de VVD de hele Serious Request-actie als een ineffectieve vorm van schuldgevoel afkopen (HIER). Juist rond de kerstdagen doneren ‘wij’ Nederlanders sneller geld aan een goed doel. Daarnaast zou er te veel aan de strijkstok van non-gouvernementele organisaties als het Rode Kruis blijven hangen, vindt de JOVD.

Iedereen in Schiedam die toch interesse heeft om mee te doen of om een opdracht aan te melden, kan contact opnemen met mevrouw Arzu Catakli, projectleider van Serious Ambtenaar 4, via e-mailadres a.catakli@schiedam.nl. Meer info over Serious Ambtenaar staat op de website www.seriousambtenaar.nl.