WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM VIERT LEEGSTAND MET FESTIVAL

SCHIEDAM- Vandaag en morgen viert Schiedam het ‘Feest der Leegstand, ruimte biedt kansen’. Een festival en congres om positief te kijken, bewust te maken, te motiveren en te inspireren. Het festival vindt plaats op vrijdag en zaterdag in en rondom de binnenstad van Schiedam.

Het evenement wordt georganiseerd door architecten-collectief ARD / AtelierRuimDenkers en architectuurfotograaf Jan Sluijter Photography, en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een aantal nauw betrokken partners, te weten Gemeente Schiedam, Provincie Zuid-Holland, Platform 31 en Urbannerdam.

Het Feest der Leegstand wil Schiedam op een bijzondere manier in de schijnwerpers zetten. In een tijd van groeiende vraag naar ruimte in de regio, zou leegstand in een historische binnenstad goud waard zijn. Tijdens het tweedaagse festival presenteert Schiedam zich aan ondernemers, projectontwikkelaars, architectuurliefhebbers, klushuiszoekers, starters, particuliere opdrachtgevers en iedereen die zin heeft in een avontuur en durft te pionieren. Het Feest der Leegstand laat de bezoekers geïnspireerd naar huis gaan en dromen over de mogelijkheden en kansen die Schiedam te bieden heeft.

Het ‘Feest der Leegstand’ is een tweedaags evenement waarbij de vrijdag gericht is op professionals. Tijdens het congres op deze dag inspireren de verhalen van enthousiaste sprekers zoals ondernemers, architecten en visonairs de deelnemers en tijdens een rondgang door Schiedam zullen de lege plekken zelf ook hun verhaal laten zien en horen.

Op de zaterdag wordt een ieder die graag een eigen project wil starten uitgenodigd. Tijdens deze dag wordt men bewust gemaakt van de unieke locaties en bijzondere mogelijkheden die deze bieden. Bezoekers worden uitgedaagd de mogelijkheden te omarmen en te versterken. In diverse leegstaande objecten langs de route vinden verrassende en vervreemdende optredens en interventies plaats die de gebouwen in een geheel nieuw daglicht stellen. En andere opengestelde plekken zijn uit zichzelf al spannend om te betreden.

 

Eén gedachte over “SCHIEDAM VIERT LEEGSTAND MET FESTIVAL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *