WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM WILDE GEEN CHINEES OP HAVENDIJK

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam wilde geen  Aziatisch restaurant in het pand van de oude bibliotheek op de Havendijk in Schiedam-Gorzen. Colours of Asia B.V. heeft te horen gekregen dat door het restaurant, naar verwachting van de gemeente, de woon- en leefsituatie in de omgeving en de openbare orde nadelig worden beïnvloed. De bestuursrechter heeft de gemeente in het gelijk gesteld op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening, waarmee het restaurant kan worden tegengehouden op die locatie.

De beoogde exploitant van het restaurant heeft zich beroept op een horecabedrijf dat plannen heeft op de hoek van de Vlaardingerdijk/Karel Doormanweg voor een fastfoodrestaurant. De weigering van Colours of Asia zou daardoor in strijd zijn met het gelijkheidsbeginsel. De rechter verwierp het verweer.

De gemeente stelt zich op het standpunt dat een nieuwe vestiging van een horecabedrijf als hoofdregel beperkt is toegestaan en wel op plekken die specifiek worden genoemd in de Horecanota. De straten die daar worden genoemd, zijn de enige straten in Schiedam waar uitbreiding van het aantal horecabedrijven en horecacategorieën is toegestaan. In de overige straten is het alleen toegestaan om bestaande horecabedrijven ongewijzigd over te nemen.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is het restaurant inmiddels geopend. De uitspraak van de rechter, van vorige week, gaat volgens de woordvoerder over de eerste aanvraag voor een restaurant. Die is destijds geweigerd. Kort daarna is een nieuwe gewijzigde aanvraag ingediend. Daarvoor is wel een exploitatievergunning en ontheffing bestemmingsplan verleend.

3 gedachten over “SCHIEDAM WILDE GEEN CHINEES OP HAVENDIJK

  1. Idioterie, er woont niemand aan die kant. Niemand zou er last van hebben. Dit is gewoon treiteren of doelbewust economische groei afremmen. Middenstanders kunnen Schiedam beter mijden als de pest.

  2. Vreemd! Er zit nu al een Sushi restaurant in dit gebouw, dan kan er toch ook wel een Chinees bij? Van overlast kan er geen sprake zijn om dat dit gebouw buiten de woonwijk ligt en in de Haven straat er voldoende parkeerruimte is voor mensen welke met de autoi willen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *