WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM WIL MEER ALLURE KAARSJESAVOND

SCHIEDAM- Voor de Schiedamse kaarsjesavond wordt door de gemeente gekeken naar vergelijkbare avonden in Gouda en Delft met gemiddeld zo’n 30.000 bezoekers. De afgelopen editie werd al georganiseerd door een bureau uit Delft voor het dubbele tarief waarvoor voorgaande jaren een Schiedamse organisator aan de slag ging. Wethouder Marcel Bregman (D66): “De kosten zijn inderdaad twee keer zo hoog, maar daar krijgen we ook veel meer voor, want we hebben het stadsbreed gemaakt. Het is veel langer gemaakt. En er wordt ook veel meer georganiseerd.”

De Schiedamse kaarsjesavonden trokken de afgelopen jaren zo’n vierhonderd bezoekers. Dat moet anders vindt de wethouder. Bregman: “We hadden tot nu toe een heel stabiel evenement, maar na jaren van een gelijkblijvend resultaat leefde het gevoel bij binnenstadsondernemers en de gemeente, goh, kan dat nou niet groter. Heeft het niet meer allure. We zijn om ons heen gaan kijken in Gouda en Delft daar zijn hele succesvolle kaarsjesavonden die gemiddeld zo’n 30.000 bezoekers trekken. Mensen van buiten de stad, maar ook van binnen de stad. Het is een heel breed evenement.”

Hoeveel bezoekers op 12 december zijn afgekomen op de nieuwe Kaarsjesavond in Schiedam is niet meegedeeld. Tijdens de Schiedamse avond werd onder meer een kerstmarkt georganiseerd in een aantal straten. Tegelijk zijn op verschillende plekken in de Schiedamse binnenstad podia geplaatst waar muziek ten gehore gebracht werd.

Tijdens de kaarsjesavond ontsteekt de burgemeester de verlichting in de kerstboom voor het stadhuis op de Grote Markt. De straatverlichting wordt gedoofd, overal branden kaarsjes en klinken er kerstliedjes.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *