WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM: ‘NIET ALLE KLIMAATEFFECTEN AANPAKKEN’

SCHIEDAM- Het is niet nodig om alle negatieve klimaateffecten aan te pakken, sommige effecten kunnen worden geaccepteerd. Dat vindt het stadsbestuur van Schiedam.

Voorbeelden van effecten die kunnen worden geaccepteerd zijn het buiten de oevers treden van vijvers bij extreme neerslag of het tijdelijk op straat blijven staan van water, omdat de straatkolken het water niet direct kunnen afvoeren. Een ander voorbeeld is het accepteren van extreme hitte en bijvoorbeeld het instellen van een tropenrooster.

In het Klimaatadaptatieplan is een opsomming gemaakt van punten waar de gemeente en het hoogheemraadschap aan willen werken, om situaties die niet aanvaardbaar zijn te voorkomen. Op basis van ervaringen en nieuwe inzichten kunnen deze algemene principes in de komende jaren worden aangepast en aangevuld.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 gedachten over “SCHIEDAM: ‘NIET ALLE KLIMAATEFFECTEN AANPAKKEN’

  1. Geologisch en geofysisch aantoonbaar en feitelijk wetenschappelijk onderzoek….200 miljoen jaar terug in de tijd (van de naar schatting 4.5 miljard jaar dat de aarde bestaat – dat er een vorm van leven op is)
    Klimatologisch/weer onderzoek, wetenschappelijk op basis van metingen…. nog geen 200 jaar.

    Wetenschappers uit beide wetenschaps sectoren zijn het er over eens, het klimaat op aarde veranderd, dat doet het al miljarden jaren, sommige periodes heel snel, andere periodes heel langzaam. Zo waren er periodes met veel meer stikstof en CO2 in de atmosfeer, met hogere en lagere gemiddelde temperaturen niet eenmaal, niet tweemaal, maar wetenschappelijk aangetoond honderden malen.

    Zonneactiviteit is (wetenschappelijk ook aangetoond) van invloed op het klimaat van de aarde.

  2. Nu begint een stadsbestuur al te dicteren wat de belastingbetaler “acceptabel” moeten vinden. En straks leggen ze hele wijken de “acceptatie plicht” op.

    Wacht maar af…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *