WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAMMER 2 MAAL VAN SCOOTER GEHAALD NA DRUGSGEBRUIK

SCHIEDAM- De 48-jarige Schiedammer D. V. is tot tweemaal betrapt door de politie op het besturen van een snorfiets, na gebruik van drugs. Hij moet zich nu voor de rechter verantwoorden.

Op 6 februari is V. aangehouden en is bij hem een bloedonderzoek afgenomen. Aangetroffen is 160 microgram cocaïne per liter bloed en 12 microgram morfine per liter bloed.

Ook op 30 september 2019 is de man aangehouden en is bij hem eveneens bloed afgenomen. Resultaat: 40 microgram cocaïne per liter bloed en 32 microgram morfine per liter bloed.

Rechters hebben voor rijden onder invloed van drugs geen richtlijnen. Het OM heeft wel een beleidskader voor de straffen bij rijden onder invloed van drugs.

De hoogte van de straf zal met name afhankelijk zijn van de mate waarin de drugs de rijvaardigheid nadelig heeft beïnvloed. Was de verdachte sterk onder invloed, dan zal er ook een hogere straf worden opgelegd. Bijvoorbeeld een langdurige ontzegging van de rijbevoegdheid en een werkstraf.

2 gedachten over “SCHIEDAMMER 2 MAAL VAN SCOOTER GEHAALD NA DRUGSGEBRUIK

  1. Hij heeft nog mazzel met zo’n rechter. Als hij met zijn volgesnoven kop een van mijn kinderen aanrijdt is dat daadwerkelijk de laatste daad in zijn leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *