WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAMMERS AMPER IN DEELAUTO’S TE KRIJGEN

SCHIEDAM- Tussen de 0,6 en 1% van het totale vervoer in Schiedam gebeurt met deelauto’s, volgens een schatting van de gemeente. Dit is een zeer laag percentage, ondanks de inspanningen van de gemeente om deelauto’s te promoten, aangezien de gemeente al in 2021 parkeerplaatsen heeft gereserveerd voor deelauto’s van Mywheels in Schiedam-Oost en -Noord. De deelauto werd in 2015 geïntroduceerd met de belofte dat het autobezit zou verminderen en het milieu zou verbeteren. Het lijkt er echter op dat deze verwachtingen niet zijn waargemaakt.

Maandelijks maken rond de 250 Schiedammers één of meerdere ritten met een van de 20 deelauto’s in de stad. Dat kan alleen zijn of met meerdere passagiers. Deze ritten zijn samen goed voor ca. 45.000 km in een maand.

De gemeente denkt dat deelmobiliteit nog in de kinderschoenen staat voor veel mensen, maar ze erkent ook dat het Openbaar Vervoer in veel gevallen goedkoper is dan het gebruik van deelvervoer, volgens haar eigen berekeningen uit september 2021.

De situatie in Schiedam is niet uniek. In heel Nederland is het gebruik van deelauto’s zeer beperkt, volgens Bert van Wee, hoogleraar transportbeleid aan de TU Delft. Hij stelde in december 2021 dat slechts 0,02% van de autoritten met een deelauto wordt gedaan. Het lijkt er dus op dat het project van de deelauto een naderend fiasco is, dat niet aansluit bij de echte behoeften en voorkeuren van de meeste mensen.

7 gedachten over “SCHIEDAMMERS AMPER IN DEELAUTO’S TE KRIJGEN

 1. Je zou je auto delen met Herr Hans Kreuger 88 en Hermit als deze gezamenlijk naar een bijeenkomst gaan van ‘alte kameraden’. Behalve smerige vette servetten van de braadworsten en sauerkraut zal je nog meer servetten met viezigheid aantreffen, zoals vroeger in de Rex bioscoop. Daarnaast is de kans bijzonder groot dat je auto geconfisqueerd wordt door de belastingdienst door openstaande schulden e/o boetes van die twee psychopaten.

  1. Jaap Terreur schreef:
   19 september 2023 om 10:53………………….

   Het wordt hoog tijd dat Jaapje op IP niveau geblokkeerd wordt en zo nodig vervolgd nu daartoe inmiddels ruim aan de voorwaarden is voldaan.

   1. Wat een , volgens mij , donker getinte klojo bent jij zeg , samen met die Mof probeer je alles hier op deze site te verklooien ………………..

   2. Jouw soort moet verbannen worden uit een democratische maatschappij. Ga lekker verhuizen naar Noord Korea.
    Echt een uitspraak van een loser.
    Jij bent zo randfiguur die vind dat hij alles mag schrijven en roepen.
    Jij vindt ook dat een ander alles mag schrijven en roepen, maar dan moet het wel iets zijn wat in jouw straatje past.
    Kenmerkend voor een narcist.
    Gewoon eng dus. Dit getuigt van zwakheid, dictatoriaal gedrag, despotisch etcetera.

   3. Even een nabrander.
    Als je het niet bevalt ga je lekker reageren op artikeltjes in linkse bladen o.a. Trouw en Volkskrant en kijken naar omroep Zwart.
    Deze site is een soort O.N. geweldig dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *