WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAMMERS LOPEN NIET WARM VOOR FIETSENSTALLING BINNENSTAD

SCHIEDAM- Aan het bedrag voor het stallen van de tweewieler zal het niet liggen (50 eurocent), toch blijft de nieuwe fietsenstalling aan het Broersveld 26 nagenoeg leeg. In het troosteloze pand ijsbeert de medewerker van de stalling heen en weer langs de ramen, hopende op meer klanten om de verveling te verbreken.

Een nieuwe overdekte stalling moest dé oplossing zijn voor de wildgroei van gestalde fietsen, die is ontstaan na het sluiten van de stalling op de Koemarkt, aldus de gemeente. Een beheerder werd gevonden in Biesieklette, beheerder en exploitant van bewaakte stallingen. De stalling recht tegenover de ingang van de Nieuwe Passage is de voorloper van de definitieve stalling een paar deuren verder. Deze definitieve stalling heeft een capaciteit voor ca. 270 fietsen en wordt in maart 2018 geopend.

Dé oplossing voor het probleem lijkt het echter nog niet als we, op een gemiddelde zaterdag, de Nieuwe Passage bezoeken. Langs de gevel aan de Broersveld staan tientallen fietsen in de regen. “Is dat een fietsenstalling,” antwoord een bezoeker van de binnenstad verbaasd bij de vraag, waarom geen gebruik te maken van de stalling. “Joh, was me nog niet opgevallen. Je verwacht toch ook geen stalling in een winkelpand. Bovendien kom ik vanaf de andere kant aanfietsen, en plaats mijn fiets dan achteloos in de rekken, om vervolgens direct de Passage in te lopen.”

De stalling lijkt inderdaad weinig bezoekers op te vallen door, sinds het wegvallen van de oude stalling aan de Koemarkt, veelgebruikte aanfietsroute vanaf het Herenpad. De definitieve stalling komt echter nog meer richting de Hoogstraat, en dus helemaal uit het gezichtsveld van aankomende fietsers. Vraag is dan ook of eigenaars van tweewielers deze kunnen vinden, en gaan gebruiken.

Sinds 3 januari beheert Biesieklette ook een stalling bij metrostation Vijfsluizen, daar geen leegstand, maar wel scheve blikken van scootereigenaars die niet welkom zijn bij Biesieklette, en de scooters onbewaakt buiten de hekken moeten plaatsen. In tegenstelling tot de stalling in de binnenstad is stallen hier gratis.

Tekst en foto’s: Bart Bos

Eén gedachte over “SCHIEDAMMERS LOPEN NIET WARM VOOR FIETSENSTALLING BINNENSTAD

  1. Misschien zou het handig geweest zijn om aan te geven dat er een fietsenstalling is daar… Ik had geen idee van het bestaan ervan in ieder geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *