WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAMMERS OPENEN SURFPOOL ROTTERDAM

ROTTERDAM- Rotterdam heeft een wereldprimeur: de langverwachte surfpool RiF010 is rond het middaguur officieel geopend. Gelegen in de Steigersgracht nabij de Markthal, is RiF010 vanaf nu dé plek om te surfen of bodyboarden op kunstmatige golven midden in de stad.

De opening wordt gevierd tijdens de Rotterdam Surf Open, waar iedereen gratis kan komen kijken naar de allereerste internationale urban surfwedstrijd. De dag begon vanmorgen met de Rotterdamse Scholieren Surf Competitie en de Longboardwedstrijd. Om 12.00 uur opende wethouder Faouzi Achbar (Denk) RiF010 officieel, gevolgd door een spetterend optreden van de Schiedamse band Convoi Exceptional.

Om 14.00 uur starten de shortboardwedstrijden voor jongeren onder de 18, gevolgd door de open surfcontest. Later op de dag zijn de internationale professionele surfers aan de beurt, met grote namen uit de surfwereld. Deelnemers strijden niet alleen om de winst in hun eigen categorie, maar ook om een plekje in de pro-wedstrijd. Het is dus mogelijk dat een Rotterdammer of jong talent het in de finale opneemt tegen een internationale surfprofessional.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *