WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAMS BUREAU STOND IN MEI AL BUITENSPEL VOOR KAARSJESAVOND

SCHIEDAM- Het Schiedamse organisatiebureau Fun-Key is op 15 mei vorig jaar al meegedeeld dat de Kaarsjesavond zou worden uitbesteed aan een organisatie in Delft. Dat laat het gemeentestuur weten aan de fractie van LOS, die hierover vragen heeft gesteld. Fun key Events is met de mail van 15 mei 2019 op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen rond Kaarsjesavond 2019. Dit was voordat er officieel een subsidieaanvraag is ingediend door de Delftse organisatie.

In de praktijk liep de vernieuwde Kaarsjesavond niet helemaal volgens plan, erkent men op het stadskantoor. LOS krijgt te horen: ‘ De Organisatie heeft vooraf mondeling aangegeven dat het programma op het Land van Belofte geen doorgang kon vinden tijdens de editie in 2019. En de tenten die in de Kerktuin stonden, waren niet aangegeven op de plattegrond die hij de vergunning zat. De Veiligheidsdiensten hebben de gemeente geadviseerd te tenten te laten verwijderen. De organisatie heeft hier gevolg aan gegeven.

De gemeente Schiedam is samen met de Stichting Promotie Schiedam van mening dat Kaarsjesavond de potentie heeft om meer bezoekers naar de binnenstad te trekken en regionale uitstraling te realiseren. Hierbij is gekeken naar de Organisatie van soortgelijke evenementen buiten de gemeente. Een vergelijkbaar evenement in Delft (+/- 30.000 bezoekers) en Gouda (+/- 10.000 bezoekers) trekt veel meer bezoekers dan Schiedam (500). Er zijn gesprekken gevoerd met de organisatie in Delft. Tegelijkertijd is besloten om de gemeente meer een regisseursrol toe te bedelen. Na het indienen van hun plan voor Kaarsjesavond is er conform de geldende procedures gekozen om de subsidie toe te kennen aan evenementenbureau ‘De Burgemeesters’. Met tussen de 1500 en 2000 bezoekers en het vergroten van de verblijfsduur van de bezoekers van 1,5 naar 4,5 uur, zijn de hoofddoelstellingen behaald.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “SCHIEDAMS BUREAU STOND IN MEI AL BUITENSPEL VOOR KAARSJESAVOND

  1. Nmm “normaal” zou zijn als je tevoren je wensen kenbaar maakt en daarna offertes vraagt. Op basis daarvan, evt. na nader overleg, volgt een beslissing.
    Waarom een Schiedams bedrijf van tevoren uitschakelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *