WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘SCHIEDAMSE (61) MET MES TOEGETAKELD OM TAS’

SCHIEDAM- De dader achter de geruchtmakende beroving op een 61-jarige vrouw in Schiedam-Groenoord was uit op de tas van het slachtoffer en haar leven. Dat denkt het Openbaar Ministerie (OM) dat de zaak deze week voorlegt aan de rechter.

In deze zaak is de 50-jarige Antilliaan Angelo E. op 27 juli aangehouden in zijn woning in Rotterdam-Zuid. De avond ervoor werd in de Toon Verheystraat in Groenoord een vrouw neergestoken en beroofd. De Schiedamse werd gestoken met een mes in haar gezicht, hals, nek, borsten en schouders. Ook werden steekwonden vastgesteld aan haar handen en benen. Het slachtoffer verloor veel bloed, maar was aanspreekbaar toen ze werd gevonden op een parkeervak nabij de Eduard van Beinumlaan.

Dader en slachtoffer zouden bekenden van elkaar zijn. Het OM gaat ervan uit dat de dader opzettelijk en met voorbedachten rade heeft gehandeld om het slachtoffer van het leven te beroven.

In de gestolen tas van het slachtoffer zaten een aware-knop, een agenda, een bus pepperspray en een of meer armbanden en ringen, samen met een verbandschaar en pennen.

Onmiddellijk na de vondst van het slachtoffer is de directe omgeving uitgekamd door agenten, maar de dader was al gevlogen. Tegelijk werd die avond een sporenonderzoek gestart in het trappenhuis van de flat in de Toon Verheystraat.

In de daarop volgende dagen heeft de politie een getuigenoproep gedaan. Er werd contact gezocht met een vrouw in een witte Nissan Qashqai.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

7 gedachten over “‘SCHIEDAMSE (61) MET MES TOEGETAKELD OM TAS’

 1. Wat flauw van die dame dat ze haar tas niet wilde afgeven. Ze kan ook nog vervolgd worden voor het in bezit hebben van pepperspray.

  1. Als je niks snapt van de situatie kan je beter gewoon niet reageren. Je heb werkelijk waar geen idee hoe dit is voor de mensen die haar familie zijn.

 2. Waarschijnlijk zal de geitenwollen advocaat van deze crimineel, en aanwinst voor onze maatschappij, dit zeker tijdens de rechtszaak inbrengen. En waarom liep deze vrouw buiten?
  Wel een snelle en strakke inzet van de politie, binnen één dag een zaak opgelost.
  Hoop niet dat de verdachte er vanaf komt met een werkstrafje en de dame met celstraf i.v.m. pepperspray voor handen hebben.

  1. Deze vrouw liep buiten omdat zij van haar werk kwam, de zorg gaat door. De man was niet in de eerste instantie uit op haar tas maar op haar leven! Dit was al een lange tijd bezig waar ook aangiftes van zijn maar helaas kon de politie niks doen! Als je met zo iemand te maken krijgt ga je er alles aan doen om jezelf te beschermen want ja dood wil niemand. Maar in NL kan er pas wat gedaan worden als je blijkbaar wordt neer gestoken.

   1. Even ter verduidelijking.
    Het was niet mijn vraag waarom deze mevrouw buiten op straat liep.
    Elke vrouw of man moet gewoon veilig over straat kunnen lopen, als deze dat wilt.
    Het zal een vraag van die geitenwollen advocaat zijn. Daarnaast is het triest dat de politie niets mag doen, maar zeker wel wat wil doen. Het is het o.m. die erover beslist, de politie is geen officier van justitie en rechter.
    Maar zo zit onze rechtsstaat eenmaal in elkaar.

    Helaas mag je jezelf niet verdedigen( m.n. als vrouw) met pepperspray.
    Geef het vrij en maak je er misbruik van snoeihard straffen. Welk briljantje heeft er geen pepperspray bij zich? Misschien toch niet zoveel, een vuurwapen is tegenwoordig meer voor de hand liggend.

 3. Misschien omdat ze al een hele tijd bedreigd en lastig gevallen werd door die persoon. En zoals gewoonlijk de Politie niks deed.Dus dan moet het helaas zover komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *