WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAMSE BOA’S KRIJGEN BETERE BELONING

SCHIEDAM- Het stadsbestuur van Schiedam heeft in de Zomernota aangekondigd dat de beloning voor buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) zal worden verhoogd. Deze beslissing komt na een motie van de gemeenteraad die een structureel tekort aan boa’s en een lagere salariëring dan in de regio aan de kaak stelde. Tegelijk wordt het mes gezet in de capaciteit om de kosten te dekken.

Er staan momenteel 12 vacatures open voor boa’s in Schiedam en het stadsbestuur is verzocht om oplossingen te vinden om dit tekort aan te pakken. Een van de voorgestelde maatregelen was het verhogen van de inloopschalen, wat nu wordt doorgevoerd.

Het team Handhaving Openbare Ruimte (THOR) en het interventieteam Ondermijning (ITO) zullen profiteren van de verhoogde beloning. Het totale financiële effect van deze maatregel bedraagt 304.000 euro. Gezien de huidige financiële situatie van de gemeente wordt voorgesteld om 50% van dit bedrag te dekken door het verminderen van de bestaande capaciteit, wat neerkomt op 2,5 fte minder boa’s.

Boa’s zijn er voor de handhaving van de leefbaarheid- en veiligheidsvraagstukken. Ze zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor inwoners en handhaven op veelvoorkomende overlast zoals hinderlijk gedrag en afval op straat. Hun werk is van belang voor de uitvoering van het Uitvoeringsprogramma Openbare Orde en Veiligheid, Ondermijning en Woonoverlast.

Eén gedachte over “SCHIEDAMSE BOA’S KRIJGEN BETERE BELONING

  1. Denkt de gemeente echt dat er nog ‘Judassen’ te vinden zijn die voor de (spreekwoordelijke)13 zilverlingen dat ‘werk’ willen doen? Je verliest vrijwel zeker al je vrienden en op feestjes ben je het middelpunt als pispaaltje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *