WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAMSE KINDEROPVANG IN PROBLEMEN DOOR PCR-TESTS

SCHIEDAM- Er dreigt bij de Schiedamse kinderopvang een situatie waarbij een groep of locatie gesloten moet worden vanwege een tekort aan medewerkers. Dit is het directe gevolg van de regel dat medewerkers met verkoudheids-klachten thuis moeten blijven en momenteel lang moeten wachten om getest te kunnen worden op ‘het virus’ en de uitslag te horen. Dat laat de burgemeester weten aan de gemeenteraad.

Een aantal grotere organisaties heeft ervoor gekozen zelf tests in te kopen, maar dit is voor een kleine organisatie financieel niet haalbaar. De kinderopvang wil problemen voorkomen door een personeelstekort. Dit kan betekenen dat de organisaties op sommige locaties de groepsindeling en personeelsinzet moeten bijstellen. Op regionaal niveau heeft de gemeente Schiedam hierover nauw contact met de GGD. Op landelijk niveau is de VNG hierover in gesprek met onder andere het ministerie van SZW. Op dit moment is de realiteit dat de kinderopvang niet gelijk wordt gesteld met regulier onderwijs, omdat het niet wettelijk verplicht is.

In de afgelopen periode duurde het lang voordat ook onderwijspersoneel een afspraak voor een PCR-test kon maken en dat de uitslag bekend werd. Dit heeft als gevolg gehad dat in sommige gevallen kinderen tijdelijk niet naar school konden. Met ingang van 21 september kan onderwijspersoneel zich met voorrang laten testen op ‘het virus’. Desalniettemin merkt de gemeente dat de wachttijd ook voor hen kan oplopen door het gebrek aan testcapaciteit. Schoolbesturen zijn door het Rijk mede daarom verzocht hier zeer zorgvuldig mee om te gaan en hier alleen gebruik van te maken als de continuïteit in gevaar komt.

De sterfte met het (als levensgevaarlijk gepresenteerd) virus lag in de afgelopen maanden in de orde van grootte van een hevige griepgolf (influenza). De wereldwijde sterfte met Covid-19 komt niet boven de 0,1% (Bron: WHO).

Ongeveer 80% van de positief geteste mensen vertoont geen symptomen (is asymptomatisch). Meer dan 95% van alle mensen vertoont hooguit gematigde verschijnselen. Virus-testkits zijn daarentegen foutgevoelig en kunnen fout-positieve en fout-negatieve resultaten opleveren. De officiële virustests kunnen soms ook positief reageren op andere verkoudheidsvirussen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “SCHIEDAMSE KINDEROPVANG IN PROBLEMEN DOOR PCR-TESTS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *