WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAMSE POLITIEK BESPREEKT TAALAMBITIEPLAN EN ARMOEDEBELEID

SCHIEDAM- Schiedamse raadsleden worden vanavond bijgepraat over het Taalambitieplan en Armoedebeleid. Wethouder Petra Zwang (PvdA) opent de bijeenkomst met een welkomstwoord, waarna een korte quiz over laaggeletterdheid volgt om de aanwezigen bewust te maken van de bestaande feiten en cijfers. Direct daarna wordt een interview gehouden met Taalambassadeur Hans Esbach, die zijn persoonlijke ervaringen en inzichten deelt.

Vervolgens worden de volksvertegenwoordigers om 19.48 uur meegenomen door de hoofdlijnen van het Ambitieplan Taalvaardig Schiedam 2024-2027. Deze presentatie geeft inzicht in de strategische doelen en prioriteiten van het plan. Om 20.00 uur worden de raadsleden actief betrokken bij het proces door mee te denken over de prioritering van speerpunten binnen het plan.

Na de pauze verschuift de focus naar het armoedebeleid. ‘Het hervormen van het armoedebeleid is een punt om gelijkheid te bevorderen’, stelt de gemeente. Hier worden ideeën en input van de raadsleden verzameld om de lokale aanpak verder vorm te geven. De avond wordt afgesloten met een samenvatting van de belangrijkste punten die naar voren kwamen in de discussie.

10 gedachten over “SCHIEDAMSE POLITIEK BESPREEKT TAALAMBITIEPLAN EN ARMOEDEBELEID

 1. Wie de taal niet beheerst kan niet werken en vervalt dus in armoede. Dat zou ons ook overkomen als we naar Verweggistan emigreren en het verrotten om hullie der lui hun taal te leren. Alleen daar kijkt geen ene politicus naar je om, die denken….. Eigen schuld, dikke bult, maar dan in het Verweggiestans natuurlijk.

 2. Armoede beleid?
  Zolang ik lui zie, waar letterlijk de armoede vanaf druipt, die bij de hamburgertent met de grote M zich vol schransen, roken en continu met hun mobieltje bezig zijn valt het wel mee.
  Ik gun iedereen een uitje met kinderen maar voor 4 personen even minimaal 40 euri afrekenen voor junkfood is een aardig bedrag. Daarnaast hoor ik vrijwel alleen een buitenlandse taal op straat, in winkels etc.
  Zoals Aboe bedoelt : geen beheersing van de taal van het land en daardoor geen werk en daardoor geen geld, eigen schuld dikke bult.

  1. Ga eens naar het Stedelijk Museum en bezoek de armoedetentoonstelling. Misschien kom je dan op andere gedachten

 3. Hans R.
  Ik ontken niet dat er armoede bestaat.
  Maar er zijn mensen die verkeerde keuzes maken en die klagen het meest.
  Persoonlijk ken ik een gezin die ‘slachtoffer’ waren van de toelage affaire.
  Huilen, huilen, ze hadden geen geld voor een droge boterham. Wel met een sigaret en dure mobieltjes met abonnement stoer doen. Toen er een soort van smartengeld werd gegeven aan dat gezin wisten ze niet hoe snel ze een vakantie naar buitenland moesten boeken.
  Daartegenover staan ook vele mensen die door de toeslagen affaire echt kapot zijn gemaakt, zonder daaraan schuld te hebben.
  Tegenwoordig voelen mensen zich al snel arm, als ze op jonge leeftijd geen eengezinswoning van 5 ton, 2 auto’s hebben en geen 3 x op vakantie kunnen.

 4. Helemaal mee eens.
  Tegenwoordig voelen mensen zich al snel arm, als ze op jonge leeftijd geen eengezinswoning van 5 ton, 2 auto’s hebben en geen 3 x op vakantie kunnen.
  En generatie Z roept het hardst.Ergens hard voor moeten werken en sparen is nog niet helemaal bij hen doorgedrongen.

  1. Arme mensen? Veel katten, kinderen, tattoos, piercings, televisie van zes meter breed, dure aaifoon, bedrukte kleding, meestal te dik, even doorgaan??

  2. Tja, iets met opvoeding. Als je in je jonge jaren nooit hebt gewerkt, nooit nee hebt gehoord… neem het ze nu maar eens kwalijk. En ja, Jaap heeft zeker gelijk!! 👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *