WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAMSE STADSORGANIST IN MAASSLUIS

MAASSLUIS- De Schiedamse stadsorganist Arjen Leistra bespeelt vanavond het Garrels-orgel in de Groote Kerk van Maassluis.

Leistra heeft van zijn programma een drieluik van de volgende werken gemaakt: Deuxième Symphonie van Marcel Dupré, Sonate V van J.S. Bach en Phantasie und Fuge über den Choral: “Ad nos, ad salutarem undam” van Franz Liszt. In de spannende werken van Dupré en Liszt staat de muziek nooit stil en zullen vele klanken te horen zijn. De triosonate van Bach daartussenin dient als een contrasterend rustpunt waarbij de luisteraar als het ware ‘op adem’ kan komen.

Stadsorganist Leistra studeerde aan de conservatoria van Rotterdam en Den Haag en is sinds 2008
organist van de Grote Kerk in Schiedam. Daarnaast is hij als stadsorganist verantwoordelijk voor het beheer en de bespeling van de historische orgels in het Stedelijk Museum en de Havenkerk.

Het concert vindt plaats op zaterdag 23 juni. Aanvang: 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten à 8 euro p.p. verkrijgbaar aan de deur (tot 18 jaar gratis). In de nabije omgeving van de kerk is voldoende (gratis) parkeerruimte. Maassluis is ook bereikbaar via de vervangende snelbus vanaf treinstation Schiedam Centrum.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *