WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAMSE TOEGETAKELD DOOR 24-JARIGE AGRESSIEVE VROUW

SCHIEDAM- Een Schiedamse vrouw is het slachtoffer geworden van mishandeling door de Surinaamse D.E. F. Zij moet zich daarvoor verantwoorden voor de politierechter in Rotterdam. Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt de 24-jarige F. ervan dat zij op 9 juli 2022 in Schiedam B. K. heeft toegetakeld door haar herhaaldelijk met een gebalde vuist in het gezicht of elders op het lichaam te hebben geslagen.

Het OM eist een straf volgens artikel 300 lid 1 van het Wetboek van Strafrecht: ‘Hij die een ander opzettelijk pijn of letsel toebrengt, wordt, als schuldig aan mishandeling, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren of geldboete van de vierde categorie.’

Een geldboete van de vierde categorie is een straf die de rechter kan opleggen voor sommige strafbare feiten. De maximale hoogte van de boete is afhankelijk van het land waar het feit is gepleegd. In Nederland is de maximale geldboete van de vierde categorie € 22.500. In Suriname is de maximale geldboete van de vierde categorie Sf 5.000.000. Een geldboete van de vierde categorie wordt bijvoorbeeld opgelegd voor diefstal.

2 gedachten over “SCHIEDAMSE TOEGETAKELD DOOR 24-JARIGE AGRESSIEVE VROUW

  1. Zal wel met het koloniale verleden te maken hebben. Daar hebben meer mensen last van. Komt doordat men te lang in het, vooral verre, verleden blijft hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *