WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAMSE SP WETHOUDER IN OMGEVING JIHADVLAG

SCHIEDAM- Via de diverse sociale media zijn zondagmiddag foto’s verspreid van de anti-Israël demonstratie in Rotterdam waarop zwarte vlaggen met Arabische teksten zijn te zien (Klik HIER). Volgens de verspreiders gaat het hier om vlaggen van de islamitische terreurorganisatie ISIS (Klik HIER). Onder de demonstranten ook de Schiedamse wethouder Alexander van Steenderen (SP). De socialisten zijn mede-organisator van het protest tegen de rechtsstaat Israël.
isis 2isis vlag 1
Daarnaast duiken ook foto’s op van een Jihadvlag. En demonstranten met deze vlag op het oorlogsmonument De Boeg. De plaats waar Rotterdam jaarlijks onder meer de holocaust -de moord op 6.000.000 Europese Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog- herdenkt.
jihadvlag
Eerder deze week liep een vergelijkbare demonstratie in Den Haag nog uit op een antisemitisch betoging waarbij ‘ alle joden dood ’ werd gescandeerd en een handje vol kritische journalisten werden bedreigd en aangevallen.

In eerste reportages van het Rotterdamse protest op diverse tv-zenders zijn de bewuste vlaggen niet te zien. Ook bij de verslagen van de Haagse manifestatie kwamen strafbare feiten in eerste instantie alleen via nieuwsblogs op het internet naar buiten.

Den Haag
Den Haag

isis 1

isis 2

isis 4