WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHOONGENOEG VAN TERM ‘INCLUSIE’ DOOR STADSBESTUUR SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het veelvuldig gebruik van de term ‘inclusie’, door het stadsbestuur in de Zomernota, heeft ergernis opgeroepen bij de oppositiepartijen OPS en LOS in de Schiedamse gemeenteraad. Het betreft een van de meest gebruikte woorden in de Zomernota van het stadsbestuur. De fractievoorzitter van de OPS heeft geteld dat het woord 18 keer voorkomt en de twee partijen laten zich niet de lees lezen door de PvdA en Denk, die het woord verdedigen.

LOS-fractievoorzitter Monique Rotteveel vindt dat het college de Zomernota probeert te verfraaien met het woord. Rotteveel: “Inclusie betekent niet dat we onze ogen moeten sluiten voor de echte problemen in onze samenleving.”

De PvdA is het daar niet mee eens. Jessie Silva (PvdA): “Heeft mevrouw Rotteveel de hele Zomernota wel gelezen? We hebben vier speerpunten afgesproken en die zie ik allemaal terug in de Zomernota. Ik vind het vreemd dat er lijstjes worden gemaakt van woorden in de Zomernota. Het lijkt wel een scrabbelspel.”

Maarten Reuderink (OPS): “Het is geen scorelijstje. Het is logisch dat je zoekt naar woorden die de prioriteiten van het college aangeven. Dat hebben wij gedaan. Dat blijven we doen. Daar kwam inclusie, en alles wat ermee te maken heeft, 18 keer uit. Dat zegt iets over dit stuk. Ik vind de reactie van mevrouw Silva ongepast.”

Silva: “Ongepast?! Dat gaat me te ver. Ik stelde alleen een vraag aan mevrouw Rotteveel.”

Rotteveel: “Het is ook niet aan mevrouw Silva hoe ik mijn betoog inleidt. “

Cemil Kahramanoglu (Denk): “Ik hoor dat mevrouw Rotteveel teveel inclusie terug ziet in de Zomernota, waar wij ons eigenlijk best wel goed in kunnen vinden. Heeft zij bezwaren daar tegen? Wat verstaat zij onder inclusiviteit?”

Rotteveel: “Inclusie betekent niet dat wij onze ogen moeten sluiten voor de echte problemen. Voor Lokaal Onafhankelijk Schiedam, meneer Kahramanoglu, betekent inclusie het over en weer respecteren van elkaar, maar het wel durven benoemen wanneer het fout gaat.”

2 gedachten over “SCHOONGENOEG VAN TERM ‘INCLUSIE’ DOOR STADSBESTUUR SCHIEDAM

  1. Rotteveel attendeert slechts op het opvallend gebruik van een bepaald propagandawoord in een politieke tekst. Aangezien minstens de helft van dat kippenhok marketing en communicatie heeft gestudeerd moeten ze weten dat je een woord niet teveel in een tekst moet herhalen? Bovendien is de laatse jaren duidelijk geworden dat “inclusiviteit” in de praktijk steevast “geen blanken” betekent. Daarom wordt die term ook zo vaak herhaald in het ambtelijk jargon.

  2. Het lijkt erop dat dit woord alleen door een bepaalde groep mensen gebruikt mag worden.Dan heb je het niet helemaal begrepen den ik dan. Laten we dit woord dan ook maar snel vergeten. Ieder wil inderdaad met respect behandeld worden. Ongeacht huidskleur, geloof, sexuele voorkeur, gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *