WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHOOTHONDJES OP EERSTE RIJ BIJ UITKOMST DRAAGVLAKMETING SCHIEDAM-WEST

SCHIEDAM- De Schiedamse gemeenteraad is niet voortijdig geïnformeerd over de uitslag van de draagkrachtmeting betaald parkeren in West. In plaats daarvan is een brief aan raadsleden verzonden, per mail, op het vrijwel zelfde moment waarop ook ‘de pers’ (uitsluitend de gemeente welgevallige media) is bijgepraat tijdens het zogenaamde persgesprek.

Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS) kaart dit aan tijdens de raadscommissie van dinsdagavond. Monique Rotteveel (LOS): “Ik zie en hoor van collega’s, zojuist, dat de brief er tussen is gefrommeld, ‘voor kennisgeving aan te nemen’, bij de raadscommissie van 14 februari. Hij heeft niet in de attendering gestaan. Helemaal niks. Ik vind dat echt wel een kwalijke zaak.”

Wethouder Frans Hamerslag (PS): “Vandaag is de draagvlakmeting betaald parkeren in het college besproken. Vanmiddag is het persgesprek (alle lakeien verzamelen, red.) geweest. Ook vanmiddag is de brief naar u toegestuurd. Het staat bij de ingekomen stukken, dus u heeft hem vanmiddag gehad. Nu is de pers tegenwoordig wel zo ontzettend snel, dat het zomaar kan dat het elkaar een beetje gepasseerd heeft. Ja, dat is heel vervelend, want het hoort niet zo te zijn. Laat dat duidelijk zijn. Dat de pers eerder geïnformeerd is, of in ieder geval het via de pers eerder bij u komt. U hoort daar voor geïnformeerd te zijn. “

Overige media hebben dinsdagavond om 20.47 uur een persbericht ontvangen over de uitkomst van de draagkrachtmeting. Dat is nog voor Rotteveel de zaak aan kan kaarten in de commissie en ruim nadat de doorgeefluiken van de gevestigde orde hebben gepubliceerd.

3 gedachten over “SCHOOTHONDJES OP EERSTE RIJ BIJ UITKOMST DRAAGVLAKMETING SCHIEDAM-WEST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *