WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHULDENPREVENTIE TEGEN WIETPLANTAGES VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Bij de bestrijding van hennepkwekerijen in Vlaardingen is schuldenpreventie een belangrijk middel. Daarvan is burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) overtuigd. Jetten reageert daarmee op de vrijwel constante cijfers –dertig stuks- van het aantal hennepkwekerijen dat jaarlijks in Vlaardingen wordt ontmanteld.

Jetten ziet een taak voor de Sociale Wijkteams. Daarmee wil de burgemeester voorkomen dat mensen in de schulden terechtkomen en een mogelijk oplossing zien in een hennepkwekerij.

De gemeente Vlaardingen wil jaarlijks tenminste vijftig hennepkwekerijen of drugslaboratoria ontmantelen. Dat staat in het Integraal Veiligheidsplan voor de komende jaren. Vorig jaar zijn negenentwintig hennepkwekerijen ontruimd en acht panden gesloten waar verdovende middelen in het spel waren. Dat is veel minder dan de officiële doelstelling van het gemeentebestuur.

Volgens de burgemeester kan nooit exact worden aangegeven hoeveel wietplantages een stad telt. Vlaardingen wil over voldoende middelen beschikken om altijd te kunnen ruimen wanneer er een melding wordt ontvangen over een hennepkwekerij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *