WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SELECTIE ‘ETEN ANDERS’ BEKEND

HOEK VAN HOLLAND- Tot 31 maart kon iedereen uit de regio een bijdrage leveren aan het project Eten Anders van Stichting KUnSTPLAATS. Dat gebeurde in de vorm van gedichten, recepten, kunstwerken en foto’s. Uit de 43 inzendingen selecteerde een jury 20 werken die de komende tijd te zien zullen zijn op websites, sociale media en in kranten. Een van de geselecteerde gedichten werd geschreven door Petri Jakobs. Daarin beschrijft hij o.a. de opmerkelijke manier waarop zijn vader vroeger bij hem thuis zorgde dat er vlees op tafel kwam. Tijdens een lezing op 11 mei in De Hoekstee zal Petri daar verder op ingaan.

Lezing Petri Jakobs 11 mei in De Hoekstee

Petri begint zijn lezing met jeugdherinneringen. Hij groeide op in de polder van Kedichem. Daar was het leven puur en rauw. En dat vond zijn weerslag ook in de strijd om het dagelijks voedsel. Maar de bezoekers zijn wel gewaarschuwd. Zoals Petri zelf schrijft in een fragment van zijn gedicht: als je momenteel zo met dieren om zou gaan sta je binnen de kortste keren voor de rechter.

Na de pauze geeft Petri zijn visie op de hedendaagse voedselvoorziening. Daar is zijns inziens heel wat mis. De lezing is op donderdag 11 mei in De Hoekstee. Aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur. Toegang €5, inclusief koffie bij binnenkomst en een vegetarische snack in de pauze. Aanmelden: info@stichtingkunstplaats.nl. Meer info: www.stichtingkunstplaats.nl.

Fragment uit het gedicht van Petri Jakobs.

Wij Aten Anders

mijn vader bakte voor ons zwaneneieren

of grutto- of kievietsommelet als ontbijt

wij keken vroeger niet zo nauw

als hij een nest eendeneieren vond

slurpte hij er eerst een naar binnen gelijk

ter plekke hè, gewoon zó, rauw

hij liep hazen en fazanten te strikken

kwam zelfs met torenvalkeieren aan

voor een torenvalkuitsmijter met spek . .

als je dat nu hedendage nog zou flikken

dan kom je voor ‘t gerecht te staan

die rechter die wordt hélemaal gek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *