WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SIMON CEULEMANS NIEUWE FRACTIEVOORZITTER LEEFBAAR ROTTERDAM

ROTTERDAM- Simon Ceulemans is de nieuwe fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, hij volgt hiermee Ingrid Coenradie op die Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid wordt. De fractie van de enige echte Rotterdamse lokale politieke partij koos maandagavond 24 juni de nieuwe fractievoorzitter.

“Ik ben blij dat ik het groene Leefbaar-potlood overdraag aan Simon. Sinds 2022 is hij een gewaardeerde kracht in de Rotterdamse gemeenteraad, daarvoor was hij zeven jaar lang een steunpilaar op ons fractiekantoor. Ik ben trots op zijn ontwikkeling en dat hij door de fractie tot de nieuwe fractievoorzitter is verkozen.”, zo laat Ingrid Coenradie weten.

“De opkomst van Pim Fortuyn zorgde al op jonge leeftijd voor mijn politieke interesse. Het was dan ook een hele mooie kans om tien jaar geleden, toen nog achter de schermen, voor Leefbaar aan de slag te mogen. Ik vond het al een eer om twee jaar geleden voor deze mooie partij in de raad gekozen te worden. Ingrid Coenradie en haar andere voorgangers laten grote schoenen achter om te vullen. Ik ben blij met het vertrouwen dat ik van mijn collega’s krijg als hun nieuwe fractievoorzitter. We gaan er de komende jaren met zijn allen keihard tegenaan voor onze kiezers.”, zo reageert kersverse nieuwe Leefbaar-fractievoorzitter Simon Ceulemans.

Naast het fractievoorzitterschap, wisselt ook het vicefractievoorzitterschap. Vanessa Bruin draagt het stokje over aan Joey de Waard. “Het raadswerk en successen zoals ons Schimmelmeldpunt geven mij veel energie. Wel kosten deze veel tijd, daarom voelde dit als een mooi moment om een collega de vicefractievoorzitter te laten zijn.”, aldus Leefbaar-raadslid Vanessa Bruin. Joey de Waard is blij met de nieuwe functie: “Leefbaar Rotterdam steekt dagelijks de handen uit de mouwen voor een leefbaarder Rotterdam. Ik ben blij en enorm gemotiveerd dat ik naast raadslid, nu ook als vicefractievoorzitter hier een steentje aan bij mag dragen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *