WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SLOOP DREIGT VOOR SCHOOL VLAARDINGEN-AMBACHT

DSC00005DSC00009DSC00007DSC00002DSC00011VLAARDINGEN- Eigenaar Arjan van der Kooij heeft geen moeite met sloop van de voormalige dr. J. Th. De Visseschool in Vlaardingen-Ambacht, zo laat hij vanuit het buitenland weten. Het beeldbepalende gebouw uit 1926 grenst aan de showroom van zijn verlaten garagebedrijf aan de Kethelweg.
Van der Kooij bevestigt dat er serieuze plannen zijn om zowel de lege garage als de school te slopen. Om plaats te maken ‘voor iets anders’. Behoud van de oude school zou te kostbaar zijn. Volgens Van der Kooij zijn er meerdere gesprekken gevoerd met één en dezelfde partij om in de school een huisartsenpost te starten, maar is er door diezelfde partij nooit een bod gedaan om het pand ook daadwerkelijk te kopen.
De Historische Vereniging Vlaardingen zegt, bij monde van voorzitter Wout den Breems, dat zij zich met alle denkbare middelen tegen sloop zullen verzetten. De vereniging gelooft niet dat de staat van onderhoud van het pand te slecht is om het te behouden. Van der Kooij bestrijdt dat. Hij zegt te beschikken over meerdere rapporten waaruit zou blijken dat het complex kampt met diverse verzakkingen.