WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SLOOPKOGEL JENEVERHISTORIE SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er liggen sloopplannen klaar voor Schiedamse panden die onderdeel uitmaken van de jeneverhistorie. Het gaat om de restanten van de oude branderij van Van der Schouw en een loods van Dirkzwager.

Aan de Schie 66 staan nog enkele aanwezige restanten van de oude branderij van Simon van der Schouw. Inmiddels is een vergunning afgegeven voor het slopen van de nog aanwezige opstallen en fundering. Het betreft hier slopen in een beschermd stadsgezicht.

Het pand op Noordvest 24, aan de rand van het Dirk Zwagerterrein, mag van de eigenaar ook verdwijnen. Het terrein heeft een woonbestemming met dito bouwplannen.

Het oude bedrijfsterrein van Dirkzwager wordt de komende jaren een gevarieerde buurt. Wonen, recreëren en creatief ondernemen gaan samen op een historische plek dichtbij het centrum. Het voormalige terrein van Koninklijke Distilleerderij Dirkzwager is vorig jaar maart officieel overgedragen aan bouwer Van Wijnen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

10 gedachten over “SLOOPKOGEL JENEVERHISTORIE SCHIEDAM

    1. Je moet niet sentimenteel over de Brandersbuurt gaan doen , want die krotwoningen die op instorten stonden waren al heel lang rijp voor de sloop .

  1. De zoveelste blunder van de Gemeente Schiedam in en rondom het oude centrum. In plaats van de gebouwen uit de jeneverperiode te koesteren en Schiedam zo attractief te houden voor toeristen geven ze weer toestemming om beschermde panden te slopen. Ongelofelijk dom!

    1. Pure ellende was het Zwart Nazareth , uit waar die gebouwen toen stamden , En Nolet enz . enz . maar lachen ………………………

  2. Als dat anderhalve pis muurtje en dat al jaren braakliggend terreintje erachter eens grondig aangepakt worden , zal dat de buurt weer een beetje ophalen . En trouwens , dat sportschooltje wat daarnaast zit , verdient ook elders een betere plaats .

  3. als ik goed ben ingelicht dan blijven de historische panden em krijgen een nieuwe functie. schie 24 is niet historisch maar een soort “disney architectuur”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *