WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘SNORFIETSER (24) MAASSLUIS VEROORZAAKT LETSEL BIJ POLITIE’

MAASSLUIS- Luciano R. (24) uit de Burgemeesterswijk van Maassluis, is opgeroepen om voor de rechter te verschijnen. De officier van justitie heeft hem gedagvaard wegens meerdere verkeersovertredingen die plaatsvonden op 10 juli 2023. De zitting zal plaatsvinden bij de Politierechter aan het Wilhelminaplein in Rotterdam.

R. wordt ervan beschuldigd een verkeersongeluk te hebben veroorzaakt op het Prinses Julianaplantsoen in Maassluis en vervolgens de plaats van het ongeluk te hebben verlaten, terwijl hij wist of redelijkerwijs moest vermoeden dat er letsel en/of schade was toegebracht aan een ander, namelijk de Politie Eenheid Rotterdam.

Daarnaast wordt hij beschuldigd van gevaarlijk rijgedrag op verschillende wegen in Maassluis. Hij reed met een snelheid van meer dan 50 km/u in de Joubertstraat, waar de maximumsnelheid 30 km/u is, en in de Generaal de Wetstraat, waar de maximumsnelheid 15 km/u is. Ook reed hij met hoge snelheid op het voetpad van de Cronjestraat, waardoor voetgangers moesten uitwijken naar het gras.

Verder wordt hem ten laste gelegd dat hij zonder geldig rijbewijs reed op verschillende wegen in Maassluis, waaronder het Prinses Julianaplantsoen, de Deltaweg, de Joubertstraat, de Generaal de Wetstraat, de Cronjestraat en de Frederik Hendriklaan.

Tot slot wordt hij beschuldigd van het aanbrengen van ducttape op het kenteken van zijn snorfiets, met het oogmerk de herkenning van het kenteken te bemoeilijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *