WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SP VLAARDINGEN STEUNT ACTIE TEGEN PRIJSSTIJGINGEN SUPERMARKTEN

VLAARDINGEN- De SP in Vlaardingen heeft eerder vandaag, op het Veerplein, de visie van de partij uitgedragen op – wat zij noemen – ‘de bizarre prijsstijgingen bij de supermarkten’. Volgens de SP maken supermarkten als Albert Heijn en Jumbo woekerwinsten door de prijzen onnodig te verhogen. De partij wil dat geld terughalen door op Prinsjesdag de winsten terug te pakken en onnodige prijsverhogingen te stoppen. ‘Zo kunnen we de kosten verlagen en rekenen we af met de grote graaiers’, laat de partij weten.

Veel mensen zijn het hiermee eens: 85% van de mensen vindt dat supermarktbedrijven zoals Ahold en Jumbo hun winsten moeten inzetten om de prijzen van boodschappen te verlagen, in plaats van de winsten uit te keren aan de aandeelhouders. Slechts 6% van de mensen vindt dat het kabinet genoeg doet om de hoge prijzen van boodschappen aan te pakken. En ruim de helft maakt zich zorgen of ze straks nog rond kunnen komen (bron: peil.nl).

Meer weten over de actie van de SP? Klik HIER.

6 gedachten over “SP VLAARDINGEN STEUNT ACTIE TEGEN PRIJSSTIJGINGEN SUPERMARKTEN

 1. Ook dit snapt de SP alweer niet. Als je de details niet weet hoe het in de supermarkt werkt ga je ook niet zo dom demonstreren.
  Lonen zijn flink gestegen energiekosten en dan ook nog eens flinke huurverhoging.
  Zo jaag je straks grote concerns het land uit.

 2. SP kan beter iets tegen de torenhoge accijns doen in plaats van ondernemertje pesten. Maar ja, die accijns hebben ze snoeihard nodig voor hun linkse hobby’s.

 3. Wat worden we belazerd mensen.
  Echte boter, in Duitsland deze week €1,39 ! Vaak Nederlandse boter die voor pakweg €1,60 verkocht wordt. Bij AH nu in de aanbieding voor € 3,89 !!
  Precies hetzelfde (merk, inhoud) kattenvoer met zalm kost in Nederland € 5,99 (bij AH nog duurder) en Duitsland €3,99.
  Watermeloenen in tussen €5,- en €6,- p/stuk, in Duitsland €1,50!
  Een tube SENSODYNE Tandpasta (Repair&Protect) kost in Italië € 4,30 en in Griekenland (n.b. op een vakantie-eiland) € 3,80, in Nederland ligt te prijs rond de 6 euro!

  Waarom moet de SP hiervoor strijden? Waar blijft de Consumentenbond?

  1. Italië en Griekenland zijn wel ver omrijden voor een tube tandpasta Debby. Misschien moet je er dan gelijk maar twee kopen en even over de grens tanken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *