WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

STADSBESTUUR SCHIEDAM BESLUIT TOT AANPAK BROERSVEST SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het college van burgemeester en wethouders wil de Broersvest in Schiedam een flinke opknapbeurt geven. Wethouder Anouscka Biekman (D66) omarmt daarom een motie van Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS) over de laad- en losplekken. Ook komt er beleid voor de invulling van lege winkelpanden, vergelijkbaar met de aanpak van de Hoogstraat. Aan de bestrating van de Broersvest wordt niets gedaan.

Biekman: “Wij zien zelf ook dat daar het een en ander moet gebeuren. De markering onder andere, de laad- en lospaaltjes die er nu staan, die zijn onvoldoende zichtbaar, dus wij zullen de markeringen ook aanbrengen bij de laad- en losplekken. We zullen kijken of de bordjes zichtbaarder kunnen worden gemaakt. En ook nog onderbordjes kunnen worden opgesteld, waarin ook duidelijk staat aangegeven wat de venstertijden dan zijn. Dat moeten we overigens nog wel heel goed uitzoeken, maar we nemen dat in ieder geval mee.”

Monique Rotteveel (LOS): “We willen dat er voldoende laad- en losplekken zijn, met duidelijke wegmarkeringen, want die ontbreken nu. Het maakt ons niet uit of er twee of drie plekken komen, als ze maar goed aangegeven worden. En ook met een duidelijke tijdspanne, zodat iedereen weet wanneer er geladen en gelost mag worden.”

Het vervangen van de bestrating op de Broersvest is een kostbare zaak. Dat heeft wethouder Doğukan Ergin (Denk) vorig jaar al gezegd toen de fractie van LOS (met steun van GroenLinks) om een onderzoek naar de kosten vroeg. Volgens LOS leiden de klinkers tot gevaarlijke en ongewenste situaties, vooral als het regent. Volgens Rotteveel zijn er al tientallen ongelukken gebeurd waarvoor ambulances moesten komen.

3 gedachten over “STADSBESTUUR SCHIEDAM BESLUIT TOT AANPAK BROERSVEST SCHIEDAM

  1. Dus het belangrijkste wordt niet aangepakt? Vrouwen met hoge hakken zullen de hoge heren nog lang vervloeken.

  2. Wanneer wordt Schiedam Nieuwland een keer aangepakt? Criminaliteit, vieze straten en parkeeroverlast. Weg met al die problemen. Gemeente Schiedam wanneer worden jullie een keer wakker?

  3. Haal na 15 jaar toch eens die letters MEGAPOOL weg …

    En de kop van de Lange Haven / Broersvest, wordt dit nog een keer iets of blijft het een totaal verpauperd pleintje met enkel 2 smerige afvalbakken?

    En Broersveld onder de Passage en tegenover Dirk? Een grote smerige bende. Zelfs met bedelaars en mensen die halve liters wegtikken. Mag niet. Maarja, er is bijna geen handhaving in het centrum. Behalve dan in je auto een rondje rijden en kentekens scannen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *