WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

START ALFABETISERINGSLESSEN BIJ TAALCENTRUM VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Wethouder Arnoud Proos (CU-SGP) zal om 10.00 uur de nieuwe alfabetiseringslessen van het Taalcentrum in Vlaardingen officieel openen. De feestelijke opening zal plaatsvinden met een unieke openingshandeling waarbij de wethouder symbolisch een ballon met letters zal doorprikken.

Na de ceremonie zal de wethouder in gesprek gaan met de cursisten, de teamleider en de docenten. Het gesprek zal zich richten op de diverse taalactiviteiten die het Taalcentrum aanbiedt en hoe deze bijdragen aan de taalontwikkeling van de deelnemers.

De alfabetiseringslessen zijn een belangrijk onderdeel van het aanbod van het Taalcentrum en hebben als doel om zowel jonge als volwassen inwoners van Vlaardingen te ondersteunen bij het verbeteren van hun lees- en schrijfvaardigheden. Met de opening van deze lessen wordt een nieuwe stap gezet in de richting van kansen voor iedereen om zich taalkundig te ontwikkelen.

Eén gedachte over “START ALFABETISERINGSLESSEN BIJ TAALCENTRUM VLAARDINGEN

  1. Iemand die niet kan lezen en schrijven is een analfabeet en daar vind ik zo een Taalcentrum uitermate geschikt voor.
    Iemand die de Nederlandse taal niet kan spreken, schrijven of lezen, maar wel in een andere taal kan spreken, schrijven of lezen is mijn inziens geen analfabeet maar te bedonderd om Nederlands te leren.

    Als ze in alle gemeente en overheidsgebouwen, om te beginnen alleen info in het Nederlands uitdelen en ophangen, wordt het taalcentrum voor die lui overbodig.
    Gaan ze maar naar een Nederlandse taalcursus op eigen kosten.
    Als daarnaast de ambtenaren niet meer in een andere taal dan het Nederlands mensen te woord staan wordt iedereen gedwongen Nederlands te spreken. Ik ben nog geen land tegengekomen waar rekening wordt gehouden met gelukzoekers die de taal van het gastland niet spreken en in de watten worden gelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *