WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

STIJGING IN NIET BETALEN PARKEERBOETES VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- In Vlaardingen is een toename geconstateerd in het aantal naheffingen uitgegeven aan eigenaren van auto’s met een niet-Nederlands kenteken. Dit blijkt uit recente gegevens die door de gemeente zijn vrijgegeven in antwoord op vragen over parkeerhandhaving.

De data toont aan dat het percentage naheffingen voor auto’s met een buitenlands kenteken is gestegen van 7,3% in 2018 naar 8,4% in 2023. De betaling van deze naheffingen is ook gestegen, van 3,7% in 2018 naar 14,5% in 2023.

De gemeente heeft aanzienlijke inkomsten misgelopen door niet-betaalde naheffingen, met een totaalbedrag van meer dan 325.000 euro over de afgelopen 6 jaar. De kosten voor het gebruik van wielklemmen zouden echter ook aanzienlijk zijn, met een totaal van meer dan 522.000 euro in dezelfde periode

De gemeente staat achter het gebruik van wielklemmen als een middel om gelijke behandeling van alle weggebruikers te garanderen. Dit beleid zorgt ervoor dat buitenlandse auto’s, net als Nederlandse, worden aangespoord om parkeerboetes te betalen, wat leidt tot een eerlijker systeem.

Desondanks is de gemeente het niet eens met de stelling dat wielklemmen de verkeersveiligheid verbeteren. Het gebruik ervan bij verkeersovertredingen laat de auto achter op de plek van de overtreding, wat de bestaande hinder of gevaar niet wegneemt.

Eén gedachte over “STIJGING IN NIET BETALEN PARKEERBOETES VLAARDINGEN

 1. Uiteraard betalen vrijwel alle lui met een buitenlands kenteken niet voor het parkeren en zeker geen parkeerboete.
  De Duitsers en Belgen betalen nog wel.
  Maar Polen, Bulgaren etc. niet. De v.m. Oostblokanden,waar auto’s geregistreerd staan, gaan huis niet meewerken met het Nederlands CJIB. Die ‘naaien’ hun landgenoten niet. En nu maken gemeenten zich druk om het parkeergeld. Maar dat de straten en stoepen vol staan met Oostblokse bolides en daarmee overlast bezorgen interesseert hun geen donder.
  Stadswachtjes verklaren er niet tegen op te treden daar eigenaren niet te achterhalen zijn.
  Ook de belastingdienst doet er niets tegen.
  APK is ook bij hun onbekend.
  Maar auto’s met Nederlandse kentekenplaten zijn een makkelijke prooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *