WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘GEEN VOORRANG MIGRANTEN OP VLAARDINGSE HUURWONINGEN’

VLAARDINGEN- ‘Geen totale voorrang voor immigranten meer, maar bijvoorbeeld de helft.’ Dat is wat de fractie Boers (fB) voorstelt aan het gemeentebestuur van Vlaardingen, wanneer het gaat om de verdeling van sociale huurwoningen. Ook stelt de fB voor om actief een samenwerking te zoeken met andere gemeenten en samen het kabinet te benaderen over de onmogelijkheid van de opgave: de verplichte huisvesting van vluchtelingen. Daarnaast zou de gemeente, als het aan de fB ligt, kunnen zorgen voor het zelf in bezit krijgen, of daar een aparte entiteit voor oprichten, zodat altijd de meest urgente Vlaardingers direct kunnen worden geholpen.

De fB komt met een reeks schriftelijke vragen over de urgentie van vluchtelingen bij de toewijzing van een sociale huurwoning.

FB: ‘Het Actieplan Wonen is de woonvisie van de gemeente en Waterweg Wonen en Woningstichting Samenwerking tot 2030. Er is in Vlaardingen voor starters en doorstromers haast geen woning te vinden. Sociale huurwoningen zijn weinig voorradig en Vlaardingers krijgen geen voorrang op andere huurzoekenden. Fractie Boers is bekend met gezinnen die dringend een andere woonruimte nodig hebben, maar zelf niet eens in aanmerking komen voor een urgentieverklaring.’

Eén gedachte over “‘GEEN VOORRANG MIGRANTEN OP VLAARDINGSE HUURWONINGEN’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *